македонски » турски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [yirmi dokuz]

Restoranda 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [yirmi dokuz]

Restoranda 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Дали е слободна масава? Ma-- b-- m-?
Ве молам, ми треба менито. Me---- r--- e-------.
Што би можеле да препорачате? Ne t------ e------------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Bi- b--- i------.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Bi- m---- s--- i------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Bi- p------- s--- i------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Bi- k---- i------.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Sü--- b-- k---- i------.
Со шеќер, молам. Şe----- o---- l-----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Bi- ç-- i--------.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Li----- ç-- i--------.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Sü--- ç-- i--------.
   
Имате ли цигари? Si------- v-- m-?
Имате ли еден пепелник? Kü- t------- v-- m-?
Имате ли запалка? At------ v-- m-?
   
Мене ми недостасува една вилушка. Ça----- e----.
Мене ми недостасува еден нож. Bı----- e----.
Мене ми недостасува една лажица. Ka----- e----.