македонски » турски   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [elli üç]

Mağazalar

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [elli üç]

Mağazalar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Ние бараме спортска продавница. Bi- s--- m------- a-------.
Ние бараме месарница. Bi- k---- a-------.
Ние бараме аптека. Bi- e----- a-------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Zi-- b-- f----- t--- s---- a---- i--------.
Би сакале имено да купиме салама. Zi-- s---- s---- a---- i--------.
Би сакале имено да купиме лекарства. Zi-- i--- s---- a---- i--------.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Fu---- t--- s---- a---- i--- s--- m------- a-------.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Sa--- s---- a---- i--- k---- a-------.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. İl-- s---- a---- i--- e----- a-------.
   
Јас барам златар. Bi- k------ a-------.
Јас барам фото продавница. Bi- f--------- a-------.
Јас барам слаткарница. Bi- p------ a-------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Çü--- b-- y---- s---- a----- d----------.
Имено имам намера, да купам еден филм. Çü--- b-- f--- s---- a----- d----------.
Имено имам намера, да купам една торта. Çü--- b-- p---- a----- d----------.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Bi- y---- s---- a---- i--- k------ a-------.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Bi- f--- s---- a---- i--- f--------- a-------.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Bi- p---- s---- a---- i--- p------ a-------.