македонски » турски   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [yetmiş yedi]

bir şeyler sebep göstermek 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [yetmiş yedi]

bir şeyler sebep göstermek 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиTürkçe
Зошто не ја јадете тортата? Tu----- n---- y-----------?
Јас морам да ослабам. Ki-- v----- l----.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Ki-- v----- z------ o------ i--- o-- y--------.
   
Зошто не го пиете пивото? Ne--- b----- i-----------?
Јас морам уште да возам. Da-- a---- k-------- l----.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Da-- a---- k-------- z------ o------ i--- i--------.
   
Зошто не го пиеш кафето? Ne--- k------ i---------?
Тоа е студено. So-----.
Јас не го пијам, бидејки е студено. On- i--------- ç---- s------.
   
Зошто не го пиеш чајот? Ne--- ç--- i---------?
Немам шеќер. Şe----- y--.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. On- i-------- ç---- ş------ y--.
   
Зошто не ја јадете супата? Ne--- ç------ i-----------?
Јас не ја нарачав. On- ı-----------.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Iç------- ç---- o-- ı-----------.
   
Зошто не го јадете месото? Et- n---- y-----------?
Јас сум вегетаријанец. Be- v-----------.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. On- y--------- ç---- b-- v-----------.