Shqip » Arabisht   Fjali nёnrenditёse me qё 1


91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

-

+ ‫ 91 [واحد وتسعون]‬91 [wahd wataseuna]

+ ‫الجمل الثانوية مع أنّ 1‬aljamal alththanawiat me an 1

91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

-

‫ 91 [واحد وتسعون]‬
91 [wahd wataseuna]

‫الجمل الثانوية مع أنّ 1‬
aljamal alththanawiat me an 1

Kliko për të parë tekstin:   
Shqipالعربية
Ndoshta moti nesёr do tё jetё mё i mirё. ‫ق- ي---- ا---- غ---.‬
q- y-------- a----- g-----.
+
Nga e dini kёtё? ‫ك-- ع--- ذ----
k-- e----- d----?
+
Shpresoj se do tё bёhet mё mirё. ‫آ-- أ- ي----.‬
a--- '--- y---------.
+
   
Ai me siguri do tё vijё. ‫س---- ب-------.‬
s---- b----------.
+
A ёshtё e sigurtё? ‫ه- ه-- م-----
h- h--- m-----?
+
Unё e di se ai do tё vijё. ‫أ--- أ-- س----.‬
a----- '---- s-----.
+
   
Me siguri do tё marrё nё telefon. ‫س------- ب-------.‬
s---------- b----------.
+
Me tё vёrtetё? ‫ح-----
h----?
+
Besoj se do tё marrё nё telefon. ‫أ-- أ-- س-----.‬
a--- '---- s--------.
+
   
Vera ёshtё me siguri e vjetёr. ‫ا----- ب------- م---.‬
a------- b--------- m---.
+
A e dini kёtё me siguri? ‫ه- ت--- ذ-- ح-----
h- t----- d--- h----?
+
Supozoj, se ёshtё e vjetёr. ‫أ-- أ-- م---.‬
a--- '---- m------.
+
   
Shefi ynё ёshtё i pashёm. ‫م----- ج---.‬
m------ j------.
+
A ju duket? ‫أ--- ذ----
a----- d----?
+
Mendoj madje se ёshtё shumё i pashёm. ‫إ-- أ-- أ-- ج---.‬
'---- '---- '---- j-------.
+
   
Shefi ka njё shoqe me siguri. ‫ل------ ب------- ص----.‬
l-------- b--------- s----.
+
Me tё vёrtetё e besoni? ‫أ----- ذ-- ح-----
a-------- d--- h----?
+
Ёshtё mёse e mundur, qё ai tё ketё njё shoqe. ‫م- ا------ ج---- أ- ت--- ل--- ص----.‬
m- a------ j----- '-- t---- l----- s-------.
+
   

Gjuha spanjolle

Gjuha spanjolle u përket gjuhëve botërore. Më shumë se 380 milion njerëz kanë spanjishten si gjuhën e tyre amtare. Gjithashtu, shumë njerëz e flasin atë si gjuhë të dytë. Prandaj, spanjishtja është një nga gjuhët më të rëndësishme në planet. Është gjithashtu gjuha më e madhe romake. Folësit spanjollë e quajnë gjuhën e tyre español ose castellano . Termi castellano zbulon origjinën e gjuhës spanjolle. Ajo u zhvillua nga gjuha që flitej në rajonin e Kastilies. Që prej shekullit të 16-të, shumica e spanjollëve flisnin castellano. Sot termat español dhe castellano përdoren si sinonime. Ato gjithashtu mund të kenë një dimension politik. Spanjishtja u përhap përmes pushtimeve dhe kolonializmit. Spanjisht flitet gjithashtu në Afrikën Perëndimore dhe Filipinet.

Por, shumica e njerëzve që flasin spanjisht jetojnë në Amerikë. Spanjishtja është gjuha mbizotëruese në Amerikën Qendrore dhe Jugore. Numri i njerëzve që flasin spanjisht po rritet gjithashtu në SHBA. Rreth 50 milion njerëz në SHBA flasin spanjisht. Janë më tepër se në Spanjë! Spanjishtja në Amerikë është e ndryshme nga spanjishtja evropiane. Këto ndryshime prekin kryesisht fjalorin dhe gramatikën. Në Amerikë, për shembull, përdoret një kohë tjetër e shkuar. Edhe në fjalor gjenden shumë ndryshime. Disa fjalë ekzistojnë vetëm në Amerikë, të tjera vetëm në Spanjë. Spanjishtja nuk është e unifikuar as në Amerikë. Ka shumë versione të ndryshme të spanjishtes amerikane. Pas anglishtes, spanjishtja është gjuha e huaj më e mësuar në të gjithë botën. Ajo mund të mësohet relativisht shpejt... Çfarë po prisni? - ¡Vamos!