македонски » урду   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

‫42 [بیالیس]‬
beya lais

‫شہر کی سیر‬
shehar ki sair

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

‫42 [بیالیس]‬
beya lais

‫شہر کی سیر‬
shehar ki sair

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиاردو
Дали пазарот е отворен во недела? ‫ک-- م---- ا---- ک- ک--- ہ--- ہ---
k-- i----- k- k---- h--- h--?
Дали саемот е отворен во понеделник? ‫ک-- م--- پ-- ک- ک--- ہ--- ہ---
k-- n------ p---- k- k---- h--- h--?
Дали изложбата е отворена во вторник? ‫ک-- ن---- م--- ک- ک--- ہ--- ہ---
k-- n------ m----- k- k---- h--- h--?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? ‫ک-- چ--- گ-- ب-- ک- ک--- ت----
k-- c----- g--- b--- k- k---- t--?
Дали музејот е отворен во четврток? ‫ک-- ع---- گ-- ج----- ک- ک--- ت----
k-- a----- g--- j------- k- k---- t--?
Дали галеријата е отворена во петок? ‫ک-- آ-- گ----- ج--- ک- ک--- ت----
k-- a-- g------ j----- k- k---- t--?
   
Смее ли да се фотографира? ‫ک-- ی--- ت---- ک----- ک- ا---- ہ---
k-- y---- t------ k-------- k- i----- h--?
Мора ли да се плати влез? ‫ک-- ا--- ج--- ک- ل--- پ--- د--- ہ------
k-- a---- j--- k- l--- p----- d----- h----?
Колку чини влезот? ‫ا--- ج--- ک- ٹ-- ک--- ک- ہ---
a---- j--- k- t----- k----- k- h--?
   
Има ли некаков попуст за групи? ‫ک-- گ--- ک- ل--- ک--- ر---- ہ---
k-- g---- k- l--- k-- r----- h--?
Има ли некаков попуст за деца? ‫ک-- ب--- ک- ل--- ک--- ر---- ہ---
k-- b----- k- l--- k-- r----- h--?
Има ли некаков попуст за студенти? ‫ک-- ط--- ک- ل--- ک--- ر---- ہ---
k-- t--- k- l--- k-- r----- h--?
   
Каква е оваа зграда? ‫ی- ک---- ع---- ہ---
y-- k---- i----- h--?
Колку е стара оваа зграда? ‫ی- ع---- ک--- پ---- ہ---
y-- i----- k---- p----- h--?
Кој ја изградил оваа зграда? ‫ا- ع---- ک- ک- ن- ب---- ہ---
i- i----- k- k-- n- b----- h--?
   
Јас се интересирам за архитектура. ‫م-- ف- ت------ م-- د----- ر---- ہ---
m--- t------- d----- m--- d-------- r----- h-n
Јас се интересирам за уметност. ‫م-- آ-- / ف- م-- د----- ر---- ہ---
m--- f-- m--- d-------- r----- h-n
Јас се интересирам за сликарство. ‫م-- پ----- م-- د----- ر---- ہ---
m--- p------- m--- d-------- r----- h-n