македонски » каталонски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [tretze]

+ Les activitats

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [tretze]

Les activitats

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Што прави Марта? Qu- f- l- M-----? +
Таа работи во канцеларија. (E---) t------- e- u-- o------. +
Таа работи на компјутер. (E---) t------- a-- u- o--------. +
   
Каде е Марта? On é- l- M-----? +
Во кино. Al c-----. +
Таа гледа филм. (E---) e--- v----- u-- p---------. +
   
Што прави Петар? Qu- f- e- P----? +
Тој студира на универзитет. Es----- a l- u----------. +
Тој студира јазици. Es----- i------. +
   
Каде е Петар? On é- e- P----? +
Во кафуле. A l- c--------. +
Тој пие кафе. (E--) b-- c---. +
   
Каде сакаат да одат тие? On e-- a----- a---? +
На концерт. Al c------. +
Тие со задоволство слушаат музика. (A e---) e-- a----- e------- m-----. +
   
Каде не сакаат да одат тие? On n- e-- a----- a---? +
Во диско. A l- d--------. +
Тие не танцуваат со задоволство. No e-- a----- b-----. +