македонски » каталонски   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [dinou]

A la cuina

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [dinou]

A la cuina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Имаш ли нова кујна? Qu- t--- u-- n--- c----?
Што сакаш да готвиш денес? Qu- v--- c----- a---?
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Qu- t--- c---- e-------- o d- g--?
   
Треба ли да го исечам кромидот? Vo-- q-- t---- l-- c----?
Треба ли да ги излупам компирите? Vo-- q-- p--- l-- p------?
Треба ли да ја измијам салатата? Vo-- q-- r---- l-------?
   
Каде се чашите? On s-- e-- g---?
Каде се садовите? On é- l- v-------?
Каде е приборот за јадење? On s-- e-- c------?
   
Имаш ли отварач за конзерви? Qu- t--- u- o----------?
Имаш ли отварач за шишиња? Qu- t--- u- o------ d---------?
Имаш ли извлекувач за плута? Qu- t--- u- l--------?
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Qu- p------- l- s--- e- a------ o---?
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Qu- f-------- e- p--- e- a------ p-----?
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Qu- f-- t----- l-- v------- a l- b-------?
   
Јас ја покривам масата. Pa-- t----.
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. Aq-- h- h- e-- g-------- l-- f--------- i l-- c-------.
Овде се чашите, чиниите и салфетите. Aq-- h- h- e-- g---- e-- p---- i e-- t--------.