македонски » каталонски   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

+ 21 [vint-i-u]

+ Conversa 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [vint-i-u]

Conversa 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Од каде доаѓате? D'-- é- v----? +
Од Базел. De B------. +
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba----- é- a S-----. +
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Li p------- e- s----- M-----. +
Тој е странец. És e--------. +
Тој зборува повеќе јазици. Pa--- d------- l-------. +
   
Дали сте овде по прв пат? És l- p------ v----- q-- é- a--- v----? +
Не, јас веќе бев овде минатата година. No- j- h- v--- s-- l---- p-----. +
Но само една седмица. Pe-- n---- p-- u-- s------. +
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Li a----- e- n----- p--- / l- n----- c-----? +
Многу добро. Луѓето се љубезни. Mo--. L- g--- é- m--- a-----. +
И околината ми се допаѓа исто така. I t---- m------- e- p-------. +
   
Што сте по занает? Qu--- é- l- s--- p--------? +
Јас сум преведувач. Só- t--------. +
Јас преведувам книги. Tr------- l------. +
   
Дали сте сами овде? Es-- s-- a---? +
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. No- l- m--- d--- / e- m-- m---- t---- é- a---. +
А таму се моите две деца. I a--- s-- e-- m--- d-- f----. +