македонски » каталонски   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

+ 28 [vint-i-vuit]

+ A l'hotel – Reclamacions

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [vint-i-vuit]

A l'hotel – Reclamacions

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Тушот не работи. La d---- n- f-------. +
Нема топла вода. No h- h- a---- c------. +
Можете ли тоа да го поправите? Ho p---- r------? +
   
Во собата нема телефон. No h- h- t------ a l----------. +
Во собата нема телевизор. No h- h- t-------- a l----------. +
Собата нема балкон. L'--------- n- t- b----. +
   
Собата е премногу гласна. L’--------- é- m---- s--------. +
Собата е премногу мала. L’--------- é- m---- p-----. +
Собата е премногу темна. L’--------- é- m---- f----. +
   
Парното не работи. La c--------- n- f-------. +
Клима уредот не работи. L'---- c---------- n- f-------. +
Телевизорот е расипан. El t-------- e--- e--------. +
   
Тоа не ми се допаѓа. (A---) n- m-------. +
Тоа ми е прескапо. És m---- c-- p-- a m-. +
Дали имате нешто поефтино? Té a----- c--- m-- b-----? +
   
Има ли овде во близина хостел? Hi h- u- a----- d- j------- a- b----? +
Има ли овде во близина пансион? Hi h- u-- c--- d------- a- b----? +
Има ли овде во близина ресторан? Hi h- u- r--------- p-- a---? +