македонски » каталонски   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trenta-nou]

Avaries del cotxe

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trenta-nou]

Avaries del cotxe

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Каде е следната бензинска пумпа? On é- l- b-------- m-- p------?
Јас имам една дупната гума. Ti-- u-- r--- p------.
Дали можете да го промените тркалото? Em p---- c------ e- p--------?
   
Потребни ми се неколку литра дизел. Ne------- u- p----- d- l----- d- d-----.
Немам повеќе бензин. Ja n- t--- m-- b------.
Имате ли резервна туба ? Qu- t---- u- b---?
   
Каде можам да телефонирам? On p-- t-----?
Ми треба влечна служба. Ne------- u-- g---.
Барам една работилница. Bu--- u- t-----.
   
Се случи сообраќајна несреќа. S'-- p------ u- a-------.
Каде е најблискиот телефон? On é- e- t------ m-- p-----?
Имате ли мобилен со себе? Qu- t- u- t------ m----?
   
Потребна ни е помош. Ne-------- a----.
Повикајте еден лекар! Tr----- a u- m----!
Повикајте ја полицијата! Tr----- a l- p------!
   
Вашите документи Ве молам. El- p------ s- u- p---.
Вашата возачка дозвола Ве молам. El v----- p----- d- c------- s- u- p---.
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. La d----------- d-- v------- s- u- p---.