македонски » каталонски   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ 41 [quaranta-u]

+ Demanar el camí

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [quaranta-u]

Demanar el camí

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Каде е бирото за информации за туристи? On é- l-------- d- t------? +
Имате ли за мене една карта на градот? Em p----- d---- u- p-- d- l- c----- v----? +
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Es p-- r------- u-- h-------- d------ a---? +
   
Каде е стариот дел од градот? On é- l- c----- v----? +
Каде е катедралата? On é- l- c-------? +
Каде е музејот? On é- e- m----? +
   
Каде може да се купат поштенски марки? On p-- c------ s------? +
Каде може да се купи цвеќе? On p-- c------ f----? +
Каде може да се купат возни карти? On p-- c------ b-------? +
   
Каде е пристаништето? On é- e- p---? +
Каде е пазарот? On é- e- m-----? +
Каде е замокот? On é- e- c------? +
   
Кога започнува обиколката? Qu-- c------ l- v----- g-----? +
Кога завршува обиколката? Qu-- s------ l- v----- g-----? +
Колку долго трае обиколката? Qu--- d--- l- v----- g-----? +
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Vo----- u- g--- q-- p---- a------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Vo----- u- g--- q-- p---- i-----. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Vo----- u- g--- q-- p---- f------. +