македонски » каталонски   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

+ 8 [vuit]

+ L’hora

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [vuit]

L’hora

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Извинете! Pe-----! +
Колку е часот, Ве молам? Qu--- h--- é-- s- u- p---? +
Благодарам многу. Mo---- g------. +
   
Часот е еден. És l- u--. +
Часот е два. Só- l-- d---. +
Часот е три. Só- l-- t---. +
   
Часот е четири. Só- l-- q-----. +
Часот е пет. Só- l-- c---. +
Часот е шест. Só- l-- s--. +
   
Часот е седум. Só- l-- s--. +
Часот е осум. Só- l-- v---. +
Часот е девет. Só- l-- n--. +
   
Часот е десет. Só- l-- d--. +
Часот е единаесет. Só- l-- o---. +
Часот е дванаесет. Só- l-- d----. +
   
Една минута има шеесет секунди. Un m---- t- s------- s-----. +
Еден час има шеесет минути. Un- h--- t- s------- m-----. +
Еден ден има дваесет и четири часа. Un d-- t- v------------ h----. +