македонски » каталонски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [noranta-u]

Subordinades amb que 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [noranta-u]

Subordinades amb que 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Времето утре можеби ќе биде подобро. El t---- p----------- s--- m----- d---.
Од каде го знаете тоа? Co- h- s--?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Es---- q-- s--- m-----.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Se--- q-- v----- (e--).
Сигурно ли е тоа? És s----?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Sé q-- v-----.
   
Тој сигурно ќе се јави. Se--- q-- t------.
Навистина? De d---?
Мислам, дека тој ќе се јави. Cr-- q-- t------.
   
Виното сигурно е старо. El v- p----------- é- v---.
Го знаете ли тоа со сигурност? N’---- s----?
Претпоставувам, дека е старо. Su---- q-- é- v---.
   
Нашиот шеф изгледа добро. El n----- c-- é- b-- p------.
Мислите? Vo- d--?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Fi-- i t-- e- s----- m--- g----.
   
Шефот сигурно има девојка. El c-- s---- q-- t- u-- x-----.
Верувате ли навистина? Ho c--- d- d---?
Сосема е можно, дека тој има девојка. És b-- p------- q-- t----- u-- x-----.