македонски » каталонски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [noranta-dos]

Subordinades amb que 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [noranta-dos]

Subordinades amb que 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Ме лути, дека рчиш. M’-------- q-- r------.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. M’-------- q-- b----- t---- c------.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. M’-------- q-- a------ t-- t---.
   
Мислам, дека му треба лекар. Cr-- q-- (a e--) l- f--- f---- u- m----.
Мислам, дека тој е болен. Cr-- q-- é- m-----.
Мислам, дека тој сега спие. Cr-- q-- e--- d------.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Es----- q-- e- c--- a-- l- n----- f----.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Es----- q-- t----- m---- d-----.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Es----- q-- s---- m--------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. He s----- q-- l- t--- d--- h- t----- u- a-------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. He s----- q-- (e---) é- a l---------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. He s----- q-- e- t-- c---- e--- c----------- d-------.
   
Ме радува, дека дојдовте. M'------ q-- h---- v-----.
Ме радува, дека имате интерес. M’------ q-- e------ i---------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. M’------ q-- v----- c------ l- c---.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Em t--- q-- l------ a------ j- s- n--- a---.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Em t--- q-- h----- d------- u- t---.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Em t--- q-- n- p---- d-----.