македонски » каталонски   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [noranta-set]

Conjuncions 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [noranta-set]

Conjuncions 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. Es v- q----- a------ e----- q-- l- t-------- e----- e-----.
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. Es v- q----- t-- i q-- j- e-- t---.
Тој не дојде, иако бевме договорени. El- n- v- v---- t-- i q-- e-- h----- c----.
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. La t-------- e----- e-----. T-- i a---- e- v- q----- a------.
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. Ja e-- t---. T--------- e----- e- v- q-----.
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. En- h----- c----. T--------- e-- n- v- v----.
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. En---- q-- n- t- p----- d- c------- c-------.
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. En---- q-- l- c-------- e--- c------ d- g--- c------- m--- r---------.
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. En---- q-- e--- b-------- v- e- b--------.
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. No t- p----- d- c------. T--------- c-------.
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. La c-------- e--- c------ d- g--. T--------- c------- m--- d- p-----.
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. Es-- b-------. T-- i a---- v- e- b--------.
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. No t---- f---- e----- q-- h- e-------.
Таа не оди на лекар, иако има болки. (E---) n- v- a- m---- e----- q-- l- f- m--.
Таа купува автомобил, иако нема пари. (E---) c----- u- c---- e----- q-- n- t- d-----.
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. El-- h- e-------. T-- i a---- n- t---- u-- f----.
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. (A e---) l- f- m--. T-- i a---- n- v- a- m----.
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. No t- d-----. T-- i a---- e- c----- u- c----.