македонски » шведски   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [tio]

Igår – idag – imorgon

10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [tio]

Igår – idag – imorgon

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Вчера беше сабота. Ig-- v-- d-- l-----.
Вчера бев во кино. Ig-- v-- j-- p- b--.
Филмот беше интересен. Fi---- v-- i---------.
   
Денес е недела. Id-- ä- d-- s-----.
Денес не работам. Id-- a------ j-- i---.
Јас останувам дома. Ja- s------ h----.
   
Утре е понеделник. Im----- ä- d-- m-----.
Јас утре повторно работам. Im----- f--------- j-- a-- a-----.
Јас работам во канцеларија. Ja- a------ p- k-----.
   
Кој е ова? Ve- ä- d--?
Ова е Петар. De- ä- P----.
Петар е студент. Pe--- ä- s------.
   
Кој е ова? Ve- ä- d--?
Ова е Марта. De- ä- M-----.
Марта е секретарка. Ma---- ä- s----------.
   
Петар и Марта се пријатели. Pe--- o-- M----- ä- v-----.
Петар е пријателот на Марта. Pe--- ä- M------ v--.
Марта е пријателката на Петар. Ma---- ä- P----- v------.