македонски » шведски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [tjugofem]

I staden

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [tjugofem]

I staden

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Би сакал / сакала кон железничката станица. Ja- v--- t--- s--------.
Би сакал / сакала кон аеродромот. Ja- v--- t--- f----------.
Би сакал / сакала во центарот на градот. Ja- v--- t--- c------.
   
Како да стигнам до железничката станица? Hu- k----- j-- t--- s--------?
Како да стигнам до аеродромот? Hu- k----- j-- t--- f----------?
Како да стигнам до центарот на градот? Hu- k----- j-- t--- c------?
   
Ми треба такси. Ja- b------ e- t---.
Ми треба карта на градот. Ja- b------ e- s---------.
Ми треба хотел. Ja- b------ e-- h-----.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Ja- s----- v---- h--- e- b--.
Еве ја мојата кредитна картичка. Hä- ä- m--- k--------.
Еве ја мојата возачка дозвола. Hä- ä- m--- k------.
   
Што има да се види во градот? Va- f---- d-- a-- s- i s-----?
Појдете во стариот дел на градот. Gå i g---- s---.
Направете една градска обиколка. Ta e- r------ g---- s-----.
   
Појдете на пристаништето. Gå t--- h-----.
Направете една пристанишна обиколка. Ta e- t-- i h-----.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Vi--- s---------- f---- d-- a-----?