македонски » шведски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [tjugonio]

På restaurangen 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [tjugonio]

På restaurangen 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Дали е слободна масава? Är b----- l-----?
Ве молам, ми треба менито. Ka- j-- f- m----- t---.
Што би можеле да препорачате? Va- k-- n- r-----------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Ja- s-- b- a-- f- e- ö-.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Ja- s-- b- a-- f- e- m------------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Ja- s-- b- a-- f- e- a-----------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Ja- s-- b- a-- f- e- k----.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Ja- s-- b- a-- f- e- k---- m-- m----.
Со шеќер, молам. Me- s------ t---.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Ja- s----- v---- h- e- t-.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Ja- s----- v---- h- e- t- m-- c-----.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Ja- s----- v---- h- e- t- m-- m----.
   
Имате ли цигари? Ha- n- c---------?
Имате ли еден пепелник? Ha- n- e- a------?
Имате ли запалка? Ha- n- e--?
   
Мене ми недостасува една вилушка. Ja- h-- i---- g-----.
Мене ми недостасува еден нож. Ja- h-- i---- k---.
Мене ми недостасува една лажица. Ja- h-- i---- s---.