македонски » шведски   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [fyrtiosju]

Reseförberedelser

47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [fyrtiosju]

Reseförberedelser

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! Du m---- p---- v-- r-------!
Не смееш ништо да заборавиш! Du f-- i--- g----- n----!
Потребен ти е еден голем куфер! Du b------ e- s--- r-------!
   
Немој да го заборавиш пасошот! Gl-- i--- p-----!
Немој да го заборавиш авионскиот билет! Gl-- i--- f------------!
Немој да ги заборавиш патничките чекови! Gl-- i--- r------------!
   
Земи крема за сончање со себе. Ta m-- s------.
Земи ги очилата за сонце со себе. Ta m-- s------------.
Земи го шеширот за сонце со себе. Ta m-- s--------.
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? Vi-- d- t- m-- e- s---------?
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? Vi-- d- t- m-- e- r----------?
Сакаш ли да земеш чадор со себе? Vi-- d- t- m-- e-- p------?
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. Ko- i--- b------- s---------- s-------.
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. Ko- i--- s--------- b------- k--------.
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. Ko- i--- p----------- n---------- o-- T----------.
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. Du b------ s---- s------- o-- s------.
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. Du b------ n-------- t--- o-- e- n-------.
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. Du b------ e- k--- e- t--------- o-- t-------.