македонски » шведски   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [sextiotvå]

Ställa frågor 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [sextiotvå]

Ställa frågor 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
учи lä-a
Учат ли учениците многу? Lä- s-- e------- m-----?
Не, тие учат малку. Ne-- d- l-- s-- l---.
   
прашува fr--a
Го прашувате ли често наставникот? Fr---- n- o--- l------?
Не, јас не го прашувам често. Ne-- j-- f----- h---- i--- o---.
   
одговара sv--a
Одговорете молам. Va- s---- o-- s----.
Јас одговарам. Ja- s-----.
   
работи ar---a
Работи ли тој сега? Ar----- h-- j--- n-?
Да, тој работи сега. Ja- h-- a----- j--- n-.
   
доаѓа ko--a
Ќе дојдете? Ko---- n-?
Да, ќе дојдеме веднаш. Ja- v- k----- s----.
   
живее bo
Живеете ли во Берлин? Bo- n- i B-----?
Да, јас живеам во Берлин. Ja- j-- b-- i B-----.