македонски » шведски   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [sextiotre]

Ställa frågor 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [sextiotre]

Ställa frågor 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Јас имам хоби. Ja- h-- e- h----.
Јас играм тенис. Ja- s----- t-----.
Каде има игралиште за тенис? Va- f---- e- t---------?
   
Имаш ли хоби? Ha- d- e- h----?
Јас играм фудбал. Ja- s----- f------.
Каде има фудбалско игралиште? Va- f---- e- f-----------?
   
Ме боли раката. Mi- a-- g-- o--.
Ме боли стопалото и раката исто така. Mi- f-- o-- m-- h--- g-- o---- o--.
Каде има доктор? Va- f---- e- l-----?
   
Јас имам автомобил. Ja- h-- e- b--.
Јас исто така имам и мотор. Ja- h-- o---- e- m---------.
Каде има паркиралиште? Va- f---- e- p--------------?
   
Јас имам пуловер. Ja- h-- e- p-------.
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Ja- h-- o---- e- j---- o-- e-- p-- j----.
Каде има машина за перење алишта? Va- ä- t------------?
   
Јас имам чинија. Ja- h-- e- t------.
Јас имам нож, вилушка и лажица. Ja- h-- e- k---- e- g----- o-- e- s---.
Каде се солта и биберот? Va- f---- s--- o-- p-----?