македонски » шведски   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [sjuttionio]

Adjektiv 2

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [sjuttionio]

Adjektiv 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Облечена сум во син фустан. Ja- h-- e- b-- k------- p- m--.
Облечена сум во црвен фустан. Ja- h-- e- r-- k------- p- m--.
Облечена сум во зелен фустан. Ja- h-- e- g--- k------- p- m--.
   
Јас купувам една црна ташна. Ja- k---- e- s---- v----.
Јас купувам една кафеава ташна. Ja- k---- e- b--- v----.
Јас купувам една бела ташна. Ja- k---- e- v-- v----.
   
Ми треба нова кола. Ja- b------ e- n- b--.
Ми треба брза кола. Ja- b------ e- s---- b--.
Ми треба удобна кола. Ja- b------ e- b----- b--.
   
Таму горе живее една стара жена. Dä- u--- b-- e- g----- d--.
Таму горе живее една дебела жена. Dä- u--- b-- e- t---- d--.
Таму долу живее една радознала жена. Dä- n--- b-- e- n------ d--.
   
Нашите гости беа фини луѓе. Vå-- g----- v-- t------- m--------.
Нашите гости беа учтиви луѓе. Vå-- g----- v-- a----- m--------.
Нашите гости беа интересни луѓе. Vå-- g----- v-- i---------- m--------.
   
Јас имам мили деца. Ja- h-- s----- b---.
Но соседите имаат дрски деца. Me- v--- g------ h-- e---- b---.
Дали Вашите деца се мирни? Är e-- b--- v-------------?