македонски » словачки   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ 40 [štyridsať]

+ Pýtať sa na cestu

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [štyridsať]

Pýtať sa na cestu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Извинете! Pr------! +
Можете ли да ми помогнете? Mô---- m- p-----? +
Каде има овде добар ресторан? Kd- j- t- n----- d---- r----------? +
   
Појдете лево зад аголот. Ch---- v---- z- r--. +
Потоа одете еден дел право напред. Ch---- p---- k---- r----. +
Потоа одете сто метри на десно. Ch---- p---- s-- m----- d------. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Mô---- í-- a- a--------. +
Можете исто така да земете и трамвај. Mô---- í-- a- e----------. +
Можете исто така да возите и позади мене. Mô---- í-- j--------- a- z- m---. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Ak- s- d------- k f---------- š-------? +
Преминете го мостот ! Pr------ c-- m---! +
Возете низ тунелот ! Ch---- c-- t----! +
   
Возете до третиот семафор. Ch---- a- k t------- s-------. +
Потоа свртете на првата улица десно. Na p---- u---- p---- o------ d------. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Ch---- p---- r---- c-- ď----- k---------. +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Pr------- a-- s- d------- n- l------? +
Најдобро е да земете метро. Na------- b---- a- p------ m-----. +
Возете се едноставно до последната станица. Od----- s- a- n- k------ s------. +