македонски » словачки   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [šesťdesiatsedem]

Privlastňovacie zámená 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [šesťdesiatsedem]

Privlastňovacie zámená 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
очила ok-----e
Тој ги заборави своите очила. Za----- s- s---- o-------.
Каде се неговите очила? Kd- l-- m- s---- o-------?
   
часовник ho----y
Неговиот часовник е расипан. Je-- h------ s- p-------.
Часовникот е закачен на ѕидот. Ho---- v---- n- s----.
   
пасош pas
Тој го загуби својот пасош. St----- s--- p--.
Каде е неговиот пасош? Kd- l-- m- s--- p--?
   
тие – нивен on- – i-h
Децата не можат да ги најдат своите родители. De-- n----- n---- s------ r------.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Al- t- u- p---------- i-- r------!
   
Вие – Ваш Vy – V--- V---- V--e
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Ak- b--- V--- c----- p-- M-----?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Kd- j- V--- ž---- p-- M-----?
   
Вие – Ваш Vy – V--- V---- V--e
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Ak- b--- V--- c----- p--- S---------?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Kd- j- V-- m--- p--- S---------?