македонски » романски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [şaizeci şi cinci]

Negaţie 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [şaizeci şi cinci]

Negaţie 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Скап ли е прстенот? Es-- s---- i-----?
Не, тој чини само сто евра. Nu- n- c---- d---- o s--- d- E---.
Но јас имам само педесет. Da- e- a- n---- c--------.
   
Готов / готова ли си веќе? Eş-- g--- d---?
Не, сеуште не сум. Nu- î--- n-.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Da- i------ s--- g---.
   
Сакаш ли уште супа? Ma- d------ s---?
Не, не сакам повеќе. Nu- n- m-- d-----.
Но сакам уште еден сладолед. Da- î--- o î--------.
   
Живееш ли веќе долго овде? Lo------- d- m--- t--- a---?
Не, штотуку еден месец. Nu- a--- d- o l---.
Но познавам веќе многу луѓе. Da- c----- d--- m---- p-------.
   
Патуваш ли утре накај дома? Me--- m---- a----?
Не, дури за викендот. Nu- n---- l- s------ d- s--------.
Но се враќам веќе во недела. Da- m- î----- d--- d-------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Fi--- t- e--- d--- m-----?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Nu- a-- n---- ş------------ a--.
Но таа веќе има дечко. Da- a-- d--- u- p------.