Libri i frazës

Nё aeroport   »   I lufthavnen

35 [tridhjetёepesё]

Nё aeroport

Nё aeroport

35 [femogtredive]

+

I lufthavnen

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   

Shqip Danisht Luaj Më shumë
Dua tё rezervoj njё fluturim pёr Athinё. Je- v-- g---- b------- e- t-- t-- A----. Jeg vil gerne bestille en tur til Athen. 0 +
A ёshtё një fluturim direkt? Er d-- e- d------ f-------? Er det en direkte flyvning? 0 +
Njё vend afёr dritares, ku s’pihet duhan. En p---- v-- v------- i--------- t--. En plads ved vinduet, ikkeryger, tak. 0 +
     
Dua tё konfirmoj rezervimin. Je- v-- g---- b------- m-- r----------. Jeg vil gerne bekræfte min reservation. 0 +
Dua tё anulloj rezervimin. Je- v-- g---- a----- m-- r----------. Jeg vil gerne aflyse min reservation. 0 +
Dua tё ndryshoj rezervimin. Je- v-- g---- æ---- m-- r----------. Jeg vil gerne ændre min reservation. 0 +
     
Kur niset avioni tjetёr pёr Romё? Hv----- g-- d-- n---- f-- t-- R--? Hvornår går det næste fly til Rom? 0 +
A ka dhe dy vende bosh? Er d-- s----- t- l----- p------? Er der stadig to ledige pladser? 0 +
Jo, kemi vetёm njё vend bosh. Ne-- v- h-- k-- e- l---- p---- t------. Nej, vi har kun en ledig plads tilbage. 0 +
     
Kur do tё ulemi nё tokё? Hv----- l----- v-? Hvornår lander vi? 0 +
Kur arrijmё atje? Hv----- e- v- d--? Hvornår er vi der? 0 +
Kur niset autobusi nё qendёr? Hv----- g-- d-- e- b-- t-- c------? Hvornår går der en bus til centrum? 0 +
     
Valixhja juaj ёshtё kjo? Er d-- d-- k------? Er det din kuffert? 0 +
Çanta juaj ёshtё kjo? Er d-- d-- t----? Er det din taske? 0 +
Bagazhi juaj ёshtё ky? Er d-- d-- b-----? Er det din bagage? 0 +
     
Sa bagazh mund tё marr? Hv-- m---- b----- m- j-- t--- m--? Hvor meget bagage må jeg tage med? 0 +
Njёzet kile. Ty-- k---. Tyve kilo. 0 +
Çfarё, vetёm njёzet kile? Hv--? K-- t--- k---? Hvad? Kun tyve kilo? 0 +
     

Të mësuarit ndryshon trurin

Ata që bëjnë shumë sport, formojnë trupin e tyre. Me sa duket, është gjithashtu e mundur të stërvitet truri. Kjo do të thotë se për të mësuar mirë gjuhët, nuk duhet vetëm talent. Është shumë e rëndësishme të ushtroni rregullisht. Sepse praktika mund të ndikojë pozitivisht strukturat e trurit. Sigurisht, një talent i veçantë për gjuhët është kryesisht i lindur. Sidoqoftë, ushtrimi intensiv mund të ndryshojë struktura të caktuara të trurit. Vëllimi i qendrës së të folurit rritet. Qelizat nervore të njerëzve që ushtrojnë rregullisht, ndryshojnë gjithashtu. Për një kohë të gjatë besohej se truri nuk mund të ndryshohej. Besohej se ajo çfarë nuk e mësonim që në fëmijëri, nuk mund ta mësonim kurrë. Studiuesit e trurit kanë arritur në rezultate krejtësisht të ndryshme. Ata mundën të vërtetojnë se truri mbetet aktiv gjatë gjithë jetës. Mund të thuhet se funksionon si një muskul. Prandaj mund vazhdojë të zhvillohet deri në një moshë të madhe. Çdo input përpunohet në tru. Kur truri është i ushtruar, ai përpunon inputet shumë më mirë. Kjo do të thotë se funksionon më shpejt dhe me efikasitet. Ky princip vlen po njësoj si tek të rinjtë ashtu edhe tek të moshuarit. Sidoqoftë, nuk është e domosdoshme që një person të studiojë për të ushtruar trurin e tij. Leximi është një ushtrim shumë i mirë. Literatura sfiduese promovon veçanërisht qendrën tonë të gjuhëve. Me të fjalori jonë pasurohet. Për më tepër, aftësitë tona gjuhësore përmirësohen. Interesante është të theksohet se gjuha nuk përpunohet vetëm nga qendra e të folurit. Zona që kontrollon aftësitë motorike gjithashtu përpunon përmbajtje të reja. Prandaj është e rëndësishme të stimuloni të gjithë trurin sa më shpesh që të jetë e mundur. Pra: ushtroni trupin DHE trurin tuaj!