македонски » белоруски   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [сорак тры]
43 [sorak try]

У заапарку
U zaaparku

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [сорак тры]
43 [sorak try]

У заапарку
U zaaparku

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Таму е зоолошката градина. Та- з------.
T-- z------.
Таму се жирафите. Та- ж-----.
T-- z------.
Каде се мечките? Дз- м--------?
D-- m---------?
   
Каде се слоновите? Дз- с----?
D-- s----?
Каде се змиите? Дз- з---?
D-- z---?
Каде се лавовите? Дз- л---?
D-- l---?
   
Јас имам еден фотоапарат. У м--- ё--- ф---------.
U m---- y----- f---------.
Имам исто така и една филмска камера. У м--- т------ ё--- к---------.
U m---- t------ y----- k---------.
Каде има батерија? Дз- б--------?
D-- b--------?
   
Каде се пингвините? Дз- п-------?
D-- p-------?
Каде се кенгурите? Дз- к------?
D-- k------?
Каде се носорозите? Дз- н-------?
D-- n-------?
   
Каде има тоалет? Дз- т-----?
D-- t-----?
Таму има кафуле. Та- к------.
T-- k--------.
Таму има ресторан. Та- р-------.
T-- r-------.
   
Каде се камилите? Дз- в-------?
D-- v---------?
Каде се горилата и зебрите? Дз- г----- і з----?
D-- g----- і z----?
Каде се тигровите и крокодилите? Дз- т---- і к---------?
D-- t---- і k---------?