македонски » белоруски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [семдзесят]70 [semdzesyat]

+ нечага хацецьnechaga khatsets’

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [семдзесят]
70 [semdzesyat]

нечага хацець
nechaga khatsets’

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскибеларуская
Сакате ли да пушите? Хо---- к-----?
K-------- k------?
+
Сакате ли да танцувате? Хо---- п----------?
K-------- p------------?
+
Сакате ли да се прошетате? Хо---- п---------?
K-------- p------------?
+
   
Јас сакам да пушам. Я х--- к-----.
Y- k----- k------.
+
Сакаш ли една цигара? Хо--- ц-------?
K------- t--------?
+
Тој сака запалка. Ён х--- п--------.
E- k----- p---------.
+
   
Сакам да се напијам нешто. Я х---- б- / х----- б- ч----------- п-----.
Y- k------ b- / k------- b- c------------ p------.
+
Сакам да јадам нешто. Я х---- б- / х----- б- ч----------- п-----.
Y- k------ b- / k------- b- c------------ p------.
+
Сакам малку да се одморам. Я х---- б- / х----- б- т---- а-------.
Y- k------ b- / k------- b- t----- a---------.
+
   
Сакам да Ве прашам нешто. Я х---- б- / х----- б- н---- ў В-- с------.
Y- k------ b- / k------- b- n----- u V-- s-------.
+
Сакам да Ве замолам за нешто. Я х---- б- / х----- б- В-- а- ч------ п--------.
Y- k------ b- / k------- b- V-- a- c-------- p---------.
+
Сакам да Ве поканам за нешто. Я х---- б- / х----- б- В-- н- ш------ з--------.
Y- k------ b- / k------- b- V-- n- s-------- z---------.
+
   
Што сакате, молам? Шт- В- ж------?
S--- V- z--------?
+
Сакате ли кафе? Жа----- к---?
Z-------- k---?
+
Или повеќе сакате чај? Аб- В-- л---- г------?
A-- V-- l---- g------?
+
   
Сакаме да патуваме накај дома. Мы х---- е---- д-----.
M- k------ y------- d-----.
+
Сакате ли такси? Ва- п-------- т----?
V-- p-------- t----?
+
Вие сакате да телефонирате. Ян- х----- п-------------.
Y--- k-------- p--------------.
+