македонски » полски   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

11 [jedenaście]

Miesiące

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [jedenaście]

Miesiące

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
јануари st----ń
февруари lu-y
март ma---c
   
април kw-----ń
мај maj
јуни cz-----c
   
Ова се шест месеци. To j--- s---- m-------.
јануари, февруари, март, St------ l---- m-----,
април, мај и јуни. kw------- m-- i c-------.
   
јули li---c
август si-----ń
септември wr-----ń
   
октомври pa--------k
ноември li-----d
декември gr-----ń
   
Ова се исто така шест месеци. To t-- (j---) s---- m-------.
јули, август, септември Li----- s-------- w-------,
октомври, ноември, декември. pa---------- l------- i g-------.