македонски » полски   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [osiemnaście]

Sprzątanie domu

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [osiemnaście]

Sprzątanie domu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Денес е сабота. Dz----- j--- s-----.
Денес ние имаме време. Dz----- m--- c---.
Денес ние ќе го чистиме станот. Dz----- s-------- m---------.
   
Јас ја чистам бањата. (J-) S------- ł-------.
Мажот ми ја мие колата. Mó- m-- m--- s-------.
Децата ги чистат велосипедите. Dz---- c------- r-----.
   
Баба ги полева цвеќињата. Ba---- p------ k-----.
Децата ја раскреваат детската соба. Dz---- s-------- p---- d--------.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. Mó- m-- r--- p------- n- s---- b-----.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. (J-) W------ p----- d- p-----.
Јас ги закачувам алиштата. (J-) W------ p-----.
Јас ги пеглам алиштата. (J-) P------ p-----.
   
Прозорците се извалкани. Ok-- s- b-----.
Подот е извалкан. Po----- j--- b-----.
Садовите се извалкани. Na------ s- b-----.
   
Кој ги чисти прозорците? Kt- u---- o---?
Кој всмукува прашина? Kt- o------?
Кој ги мие садовите? Kt- p------ n-------?