македонски » полски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [dwadzieścia sześć]

Na łonie przyrody

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [dwadzieścia sześć]

Na łonie przyrody

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Ја гледаш ли кулата таму? Wi----- t-- t- w----?
Ја гледаш ли планината таму? Wi----- t-- t- g---?
Го гледаш ли селото таму? Wi----- t-- t- w---?
   
Ја гледаш ли реката таму? Wi----- t-- t- r----?
Го гледаш ли мостот таму? Wi----- t-- t-- m---?
Го гледаш ли езерото таму? Wi----- t-- t- j------?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Po---- m- s-- t-- p---.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Po---- m- s-- t- d-----.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Po---- m- s-- t-- k-----.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Po---- m- s-- t-- p---.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Po---- m- s-- t-- o----.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Po---- m- s-- t-- k----.
   
Мислам дека ова е убаво. Uw----- ż- t- j--- ł----.
Мислам дека ова е интересно. Uw----- ż- t- j--- i-----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Uw----- ż- t- j--- p---------.
   
Мислам дека ова е грдо. Uw----- ż- t- j--- b-------.
Мислам дека ова е досадно. Uw----- ż- t- j--- n----.
Мислам дека ова е ужасно. Uw----- ż- t- j--- s-------.