македонски » полски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [czterdzieści pięć]

W kinie

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [czterdzieści pięć]

W kinie

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Ние сакаме во кино. Ch---- p---- d- k---.
Денес се прикажува еден добар филм. Dz----- g---- d---- f---.
Филмот е сосема нов. To n-------- f---.
   
Каде е благајната? Gd--- j--- k---?
Има ли уште слободни места? Cz- s- j------ w---- m------?
Колку чинат влезните билети? Il- k------- b-----?
   
Кога започнува претставата? Ki--- z------ s-- s----?
Колку долго трае филмот? Ja- d---- t--- t-- f---?
Може ли да се резервират билети? Cz- m---- z----------- b-----?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Ch------- / C--------- s------- z t---.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Ch------- / C--------- s------- z p-----.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Ch------- / C--------- s------- p- ś-----.
   
Филмот беше возбудлив. Te- f--- b-- c------.
Филмот не беше досаден. Te- f--- n-- b-- n----.
Но книгата за филмот беше подобра. Al- k------ b--- l-----.
   
Каква беше музиката? Ja-- b--- m-----?
Какви беа глумците? Ja-- b--- a------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Cz- b--- n----- p- a--------?