македонски » полски   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [czterdzieści osiem]

Rekreacja

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [czterdzieści osiem]

Rekreacja

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
Дали е чиста плажата? Cz- t- p---- j--- c-----?
Може ли човек таму да плива? Cz- m---- s-- t-- k----?
Не ли е опасно, таму да се плива? Cz- k----- j--- t-- b---------?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Cz- m---- t---- w--------- p------ p---------------?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Cz- m---- t---- w--------- l----?
Може ли овде да се изнајми чамец? Cz- m---- t- w--------- ł---?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Ch------- / C--------- p---------.
Би сакал / сакала да нуркам. Ch------- / C--------- p---------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Ch------- / C--------- p-------- n- n------ w------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Cz- m---- w--------- d---- s---------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Cz- m---- w--------- s----- d- n---------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Cz- m---- w--------- n---- w----?
   
Јас сум почетник. Je---- p----------- / p-----------.
Јас сум средно-добар / добра. Mo-- u----------- s- ś------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Zn-- s-- (j--) n- t--.
   
Каде е ски лифтот? Gd--- t- j--- w----- n---------?
Имаш ли скии со себе? Cz- m--- z- s--- n----?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Cz- m--- z- s--- b--- n----------?