македонски » полски   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [sześćdziesiąt sześć]

Zaimki dzierżawcze 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [sześćdziesiąt sześć]

Zaimki dzierżawcze 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
јас – мој ja – m-j
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. Ni- m--- z------ m----- k-----.
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. Ni- m--- z------ m----- b-----.
   
ти – твој ty – t--j
Го најде ли твојот / својот клуч? Zn------- / Z-------- s--- k----?
Го најде ли твојот / својот возен билет? Zn------- / Z-------- s--- b----?
   
тој – негов on – j--o
Знаеш ли каде е неговиот клуч? Wi---- g---- j--- j--- k----?
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? Wi---- g---- j--- j--- b----?
   
таа – нејзин on- – j-j
Нејзините пари ги нема. Zg----- j-- p--------.
А и нејзината кредитна картичка ја нема. I z------ t---- j-- k---- k--------.
   
ние – наш my – n--z
Нашиот дедо е болен. Na-- d------ j--- c----.
Нашата баба е здрава. Na--- b----- j--- z-----.
   
вие – ваш wy – w--z
Деца, каде е вашиот татко? Dz----- g---- j--- w--- t---?
Деца, каде е вашата мајка? Dz----- g---- j--- w---- m---?