македонски » полски   голем – мал


68 [шеесет и осум]

голем – мал

-

+ 68 [sześćdziesiąt osiem]

+ duży – mały

68 [шеесет и осум]

голем – мал

-

68 [sześćdziesiąt osiem]

duży – mały

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиpolski
голем и мал du-- i m--y +
Слонот е голем. Sł-- j--- d---. +
Глушецот е мал. My-- j--- m---. +
   
темен и светол ci---- – j---y +
Ноќта е темна. No- j--- c-----. +
Денот е светол. Dz--- j--- j----. +
   
стар и млад st--- i m---y +
Нашиот дедо е многу стар. Na-- d------ j--- b----- s----. +
Пред 70 години беше уште млад. 70 l-- t--- b-- j------ m----. +
   
убав и грд pi---- i b-----i +
Пеперутката е убава. Mo--- j--- p-----. +
Пајакот е грд. Pa--- j--- b------. +
   
дебел и слаб / тенок gr--- – c---y +
Жена со 100 килограми е дебела. Ko----- w----- 100 k--------- j--- g----. +
Маж со 50 килограми е слаб. Mę------- w----- 50 k--------- j--- c----. +
   
скап и евтин dr--- i t--i +
Автомобилот е скап. Sa------ j--- d----. +
Весникот е евтин. Ga---- j--- t----. +