македонски » Амхарски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ 25 [ሃያ አምስት]25 [haya āmisiti]

+ በከተማ ውስጥbeketema wisit’i

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [ሃያ አምስት]
25 [haya āmisiti]

በከተማ ውስጥ
beketema wisit’i

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Би сакал / сакала кон железничката станица. ወደ ባ-- ጣ-- መ-- እ------
w--- b----- t------ m----- i----------።
+
Би сакал / сакала кон аеродромот. ወደ አ-- ማ--- መ-- እ------
w--- ā---- m------- m----- i----------።
+
Би сакал / сакала во центарот на градот. ወደ መ-- ከ-- መ-- እ------
w--- m----- k----- m----- i----------።
+
   
Како да стигнам до железничката станица? ወደ ባ-- ጣ-- እ--- እ------
w--- b----- t------ i------ i----------?
+
Како да стигнам до аеродромот? ወደ ባ--- ማ--- እ--- እ------
w--- b------- m------- i------ i----------?
+
Како да стигнам до центарот на градот? ወደ መ-- ከ-- እ--- እ------
w--- m----- k----- i------ i----------?
+
   
Ми треба такси. ታክ- እ------
t----- i----------።
+
Ми треба карта на градот. የከ-- ካ-- እ------
y------- k----- i----------።
+
Ми треба хотел. ሆቴ- እ------
h----- i----------።
+
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. መኪ- መ---- እ------
m----- m--------- i----------።
+
Еве ја мојата кредитна картичка. ይሄ የ-- ክ--- ካ-- ነ--
y--- y----- k------- k----- n---።
+
Еве ја мојата возачка дозвола. ይሄ የ-- መ-- ፈ-- ነ--
y--- y----- m----- f------ n---።
+
   
Што има да се види во градот? ከተ-- ው-- ም- የ--- አ-?
k------- w------ m--- y------- ā--?
+
Појдете во стариот дел на градот. ወደ ጥ--- ከ-- ይ---
w--- t-------- k----- y-----።
+
Направете една градска обиколка. የከ-- ዙ-- ጉ--- ያ----
y------- z----- g-------- y-------።
+
   
Појдете на пристаништето. ወደ ባ-- ወ-- ይ---
w--- b----- w----- y-----።
+
Направете една пристанишна обиколка. የባ-- ላ- ጉ--- ያ----
y------- l--- g-------- y-------።
+
Кои други знаменитости ги има освен тоа? ሌሎ- የ---- መ--- የ-- ቦ--- አ-?
l------ y--------- m------- y----- b-------- ā--?
+