македонски » Амхарски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [ሰላሣ ሦስት]
33 [selaša šositi]

በባቡር ጣቢያ
bebaburi t’abīya

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [ሰላሣ ሦስት]
33 [selaša šositi]

በባቡር ጣቢያ
bebaburi t’abīya

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Кога тргнува следниот воз за Берлин? የሚ---- ባ-- ወ- በ--- መ- ነ- የ----/የ----?
y------------- b----- w--- b------- m---- n--- y---------/y---------?
Кога тргнува следниот воз за Париз? የሚ---- ባ-- ወ- ፓ-- መ- ነ- የ----/የ----?
y------------- b----- w--- p----- m---- n--- y---------/y---------?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? የሚ---- ባ-- ወ- ለ--- መ- ነ- የ----/የ----?
y------------- b----- w--- l------- m---- n--- y---------/y---------?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? ወደ ዋ--- የ---- ባ-- በ--- ሰ-- ይ---?
w--- w------- y--------- b----- b------- s----- y-------?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? ወደ ስ---- የ---- ባ-- በ--- ሰ-- ይ---?
w--- s--------- y--------- b----- b------- s----- y-------?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? ወደ ቡ---- የ---- ባ-- በ--- ሰ-- ይ---?
w--- b--------- y--------- b----- b------- s----- y-------?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. ወደ ማ--- ለ--- ት-- እ------
w--- m------- l------- t----- i----------።
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. ወደ ፕ-- ለ--- ት-- እ------
w--- p----- l------- t----- i----------።
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. ወደ በ-- ለ--- ት-- እ------
w--- b----- l------- t----- i----------።
   
Кога пристигнува возот во Виена? ባቡ- መ- ቬ- ይ----?
b----- m---- v--- y---------?
Кога пристигнува возот во Москва? ባቡ- መ- ሞ-- ይ----?
b----- m---- m----- y---------?
Кога пристигнува возот во Амстердам? ባቡ- መ- አ------ ይ----?
b----- m---- ā------------ y---------?
   
Дали морам да се прекачувам? ባቡ- መ--- አ---?
b----- m-------- ā-------?
Од кој перон тргнува возот? ከየ--- መ--- ነ- ባ-- የ----?
k---------- m------- n--- b----- y---------?
Има ли вагон за спиење во возот? ባቡ- መ-- ፉ-- አ--?
b----- m------ f----- ā----?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. ወደ ብ---- የ--- ብ- ት-- እ------
w--- b--------- y------- b---- t----- i----------።
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. ከኮ----- መ--- ት-- እ------
k------------- m-------- t----- i----------።
Колку чини едно место во вагонот за спиење? የመ----- መ-- ዋ-- ስ-- ነ-?
y--------------- m------ w----- s----- n---?