македонски » Амхарски   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [ሰባ ሰባት]
77 [seba sebati]

ምክንያት ማቅረብ 3
mikiniyati mak’irebi 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [ሰባ ሰባት]
77 [seba sebati]

ምክንያት ማቅረብ 3
mikiniyati mak’irebi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Зошто не ја јадете тортата? ለም--- ነ- ኬ-- የ-----?
l--------- n--- k----- y-----------?
Јас морам да ослабам. ክብ-- መ--- ስ----
k------- m-------- s---------i
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. የማ---- ክ--- መ--- ስ---- ነ--
y----------- k------- m-------- s---------- n---።
   
Зошто не го пиете пивото? ለም--- ነ- ቢ--- የ-----?
l--------- n--- b------- y-------------?
Јас морам уште да возам. መኪ- መ--- ስ----
m----- m------- s---------i
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. መኪ- ስ---- ስ---- አ-----
m----- s--------- s---------- ā----------።
   
Зошто не го пиеш кафето? ለም--- ነ- ቡ--- የ-----/ጪ-?
l--------- n--- b------- y-------------/c-----?
Тоа е студено. ቀዝ---
k----------i
Јас не го пијам, бидејки е студено. የማ---- ስ----- ነ--
y------------- s------------- n---።
   
Зошто не го пиеш чајот? ለም--- ነ- ሻ-- የ-----/ጪ-?
l--------- n--- s------ y-------------/c-----?
Немам шеќер. ስካ- የ----
s----- y--------።
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. የማ---- ስ-- ስ---- ነ--
y------------- s----- s---------- n---።
   
Зошто не ја јадете супата? ለም--- ነ- ሾ---- የ-----?
l--------- n--- s---------- y-----------?
Јас не ја нарачав. አላ-----
ā-----------i
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. የማ---- ስ------ ነ--
y----------- s------------- n---።
   
Зошто не го јадете месото? ለም--- ነ- ስ--- የ-----?
l--------- n--- s------- y-----------?
Јас сум вегетаријанец. የአ---- ዘ- ብ- ተ--- ነ--
y----------- z--- b---- t------- n----።
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. የማ---- የ----- ዘ- ብ- ተ--- ስ----- ነ--
y----------- y----------- z--- b---- t------- s------------ n---።