македонски » Амхарски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [ዘጠና አምስት]95 [zet’ena āmisiti]

+ መስተጻምር 2mesitets’amiri 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [ዘጠና አምስት]
95 [zet’ena āmisiti]

መስተጻምር 2
mesitets’amiri 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиአማርኛ
Од кога таа не работи повеќе? ከመ- ጀ-- ነ- እ- የ-----?
k------ j----- n--- i--- y-----------?
+
Од нејзината венчавка? ካገ-- ጀ--?
k-------- j-----?
+
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. አዎ ፤ ካ--- ጀ-- መ--- አ-----
ā-- ፤ k-------- j----- m------- ā----------።
+
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. ካገ-- ጊ- ጀ-- መ--- አ-----
k-------- g--- j----- m------- ā----------።
+
Откако се познаваат, тие се среќни. ከተ--- ጊ- ጀ-- ደ---- ና---
k---------- g--- j----- d----------- n------።
+
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. ልጅ ከ--- ጀ-- ለ----- የ---- አ-- አ-- ነ--
l--- k------- j----- l----------- y---------- ā---- ā---- n---።
+
   
Кога таа телефонира? መቼ ደ---?
m---- d--------?
+
За време на возењето? እየ--- እ---?
i--------- i-------?
+
Да, додека вози автомобил. አዎ ፤ መ-- እ---- እ----
ā-- ፤ m----- i--------- i-------።
+
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. መኪ- እ---- እ--- ደ----
m----- i--------- i------- d--------።
+
Таа гледа телевизија, додека пегла. ልብ- እ----- ቴ---- ታ----
l----- i----------- t---------- t--------።
+
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. ስራ-- እ---- ሙ-- ታ-----
s------- i--------- m------ t------------i
+
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. መነ-- ካ----- ም-- አ------
m---------- k------------ m----- ā-----------።
+
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. ሙዚ- ሲ-- ም-- አ------
m------ s-------- m----- ā-----------።
+
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. ጉን-- ሲ--- ም-- ማ--- አ-----
g------- s-------- m----- m-------- ā---------።
+
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. የሚ--- ከ-- ታ-- እ------
y--------- k----- t----- i----------።
+
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. ሎተ-- ከ---- አ--- እ------
l------- k---------- ā------ i----------።
+
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. እሱ ከ-- መ--- እ------ ።
i-- k------ m------- i------------ ።
+