македонски » марати   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ १३ [तेरा]13 [Tērā]

+ कामkāma

13 [тринаесет]

Активности

-

१३ [तेरा]
13 [Tērā]

काम
kāma

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Што прави Марта? मा---- क-- क---?
m----- k--- k-----?
+
Таа работи во канцеларија. ती क--------- क-- क---.
T- k---------- k--- k-----.
+
Таа работи на компјутер. ती स------- क-- क---.
T- s------------ k--- k-----.
+
   
Каде е Марта? मा---- क--- आ--?
M----- k---- ā--?
+
Во кино. चि----------.
C---------------.
+
Таа гледа филм. ती ए- च------ ब-- आ--.
T- ē-- c-------- b------ ā--.
+
   
Што прави Петар? पी-- क-- क---?
P----- k--- k-----?
+
Тој студира на универзитет. तो व-------------- श----.
T- v--------------- ś-----.
+
Тој студира јазици. तो भ--- श----.
T- b---- ś-----.
+
   
Каде е Петар? पी-- क--- आ--?
P----- k---- ā--?
+
Во кафуле. कॅ---.
K------.
+
Тој пие кафе. तो क--- प-- आ--.
T- k---- p--- ā--.
+
   
Каде сакаат да одат тие? त्----- क--- ज---- आ----?
T----- k---- j----- ā------?
+
На концерт. सं--- म---------.
S------ m-------------.
+
Тие со задоволство слушаат музика. त्----- स---- ऐ----- आ----.
T----- s------ a------- ā------.
+
   
Каде не сакаат да одат тие? त्----- क--- ज---- आ--- न---?
T----- k---- j----- ā------ n---?
+
Во диско. डि---------.
Ḍ----------.
+
Тие не танцуваат со задоволство. त्----- न------ आ--- न---.
T----- n------- ā------ n---.
+