македонски » марати   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

+ ४ [चार]4 [Cāra]

+ शाळेतśāḷēta

4 [четири]

Во училиште

-

४ [चार]
4 [Cāra]

शाळेत
śāḷēta

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Каде сме? आप- (आ----) क--- आ---?
ā---- (ā---) k---- ā----?
+
Ние сме во училиштето. आप- स--- / आ---- स--- (आ----) श---- आ---.
Ā---- s----/ ā--- s---- (ā---) ś----- ā----.
+
Ние имаме настава. आम----- श--- आ--.
Ā----- ś--- ā--.
+
   
Ова се учениците. ती श------ म--- आ---.
T- ś------- m--- ā----.
+
Ова е наставничката. तो श----- / त- श------- आ--.
T- ś------/ t- ś------ ā--.
+
Ова е одделението. तो श----- व--- आ--.
T- ś----- v---- ā--.
+
   
Што правиме? आम--- क-- क-- आ---?
Ā--- k--- k----- ā----?
+
Ние учиме. आम--- श--- आ---.
Ā--- ś----- ā----.
+
Ние учиме еден јазик. आम--- ए- भ--- श--- आ---.
Ā--- ē-- b---- ś----- ā----.
+
   
Јас учам англиски. मी इ------ श--- आ--.
M- i------ ś----- ā--.
+
Ти учиш шпански. तू स------ श--- आ---.
T- s------ ś----- ā----.
+
Тој учи германски. तो ज---- श--- आ--.
T- j------ ś----- ā--.
+
   
Ние учиме француски. आम--- फ----- श--- आ---.
Ā--- p------- ś----- ā----.
+
Вие учите италијански. तु---- स----- इ------ श--- आ---.
T---- s-------- i-------- ś----- ā----.
+
Тие учат руски. ते र---- श--- आ---.
T- r------- ś----- ā----.
+
   
Учењето јазици е интересно. भा-- श---- म------ आ--.
B---- ś----- m----------- ā--.
+
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. आम----- ल------ स---- घ------ आ--.
Ā----- l--------- s------- g------- ā--.
+
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. आम----- ल------ ब------ आ--.
Ā----- l------ b------- ā--.
+