македонски » марати   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ ४४ [चव्वेचाळीस]44 [Cavvēcāḷīsa]

+ संध्याकाळी बाहेर जाणेsandhyākāḷī bāhēra jāṇē

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

४४ [चव्वेचाळीस]
44 [Cavvēcāḷīsa]

संध्याकाळी बाहेर जाणे
sandhyākāḷī bāhēra jāṇē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Има ли овде дискотека? इथ- ड----- आ-- क-?
i--- ḍ---- ā-- k-?
+
Има ли овде ноќен клуб? इथ- न--- क--- आ-- क-?
I--- n----- k---- ā-- k-?
+
Има ли овде кафеана? इथ- प- आ-- क-?
I--- p--- ā-- k-?
+
   
Што има вечерва во театар? आज स--------- थ------ क-- स--- ह---- आ--?
Ā-- s---------- t------------ k--- s----- h----- ā--?
+
Што има вечерва во кино? आज स--------- च----------- क-- स--- ह---- आ--?
Ā-- s---------- c--------------- k--- s----- h----- ā--?
+
Што има вечерва на телевизија? आज स--------- द--------- क-- आ--?
Ā-- s---------- d-------------- k--- ā--?
+
   
Има ли уште билети за театар? ना----- त----- अ--- उ----- आ--- क-?
N------- t----- a---- u-------- ā---- k-?
+
Има ли уште билети за кино? चि-------- त----- अ--- उ----- आ--- क-?
C---------- t----- a---- u-------- ā---- k-?
+
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? फु---- स-------- त----- अ--- उ----- आ--- क-?
P-------- s--------- t----- a---- u-------- ā---- k-?
+
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. मल- म--- ब----- आ--.
M--- m--- b------- ā--.
+
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. मल- म---- क------ ब----- आ--.
M--- m----- k-------- b------- ā--.
+
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. मल- प--- ब----- आ--.
M--- p---- b------- ā--.
+
   
Можете ли да ми препорачате нешто? आप- ए------ क----------- श----- क--- क-?
Ā---- ē------ k----------- ś-------- k----- k-?
+
Кога започнува претставата? प्---- क-- स--- ह---- आ--?
P------ k---- s--- h----- ā--?
+
Можете ли да ми обезбедите една карта? आप- म--------- त---- आ-- श--- क-?
Ā---- m---------- t----- ā-- ś----- k-?
+
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? इथ- ज----- ग------ म---- आ-- क-?
I--- j--------- g------- m------ ā-- k-?
+
Има ли овде во близината тениско игралиште? इथ- ज----- ट---- क---- आ-- क-?
I--- j--------- ṭ----- k---- ā-- k-?
+
Има ли овде во близината затворен базен? इथ- ज----- इ----- ज---- त--- आ-- क-?
I--- j--------- i-------- j--------- t----- ā-- k-?
+