македонски » марати   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

५३ [त्रेपन्न]
53 [Trēpanna]

दुकाने
dukānē

53 [педесет и три]

Продавници

-

५३ [त्रेपन्न]
53 [Trēpanna]

दुकाने
dukānē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Ние бараме спортска продавница. आम--- ए- क--------------- द---- श--- आ---.
ā--- ē-- k------------- d----- ś------ ā----.
+
Ние бараме месарница. आम--- ए- ख-------- श--- आ---.
Ā--- ē-- k----------- ś------ ā----.
+
Ние бараме аптека. आम--- ए- औ----- श--- आ---.
Ā--- ē-- a---------- ś------ ā----.
+
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. आम------ ए- फ----- ख---- क----- आ--.
Ā------ ē-- p-------- k------ k------- ā--.
+
Би сакале имено да купиме салама. आम------ स---- न----- स------ प----- ख---- क----- आ--.
Ā------ s----- n----- s------- p------ k------ k------- ā--.
+
Би сакале имено да купиме лекарства. आम------ औ-- ख---- क----- आ--.
Ā------ a------ k------ k------- ā--.
+
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. आम--- ए- फ----- ख---- क--------- क--------------- द---- श--- आ---.
Ā--- ē-- p-------- k------ k----------- k------------- d----- ś------ ā----.
+
Ние бараме месарница, за да купиме салама. आम--- स---- ख---- क--------- ख-------- श--- आ---.
Ā--- s----- k------ k----------- k----------- ś------ ā----.
+
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. आम--- औ-- ख---- क--------- औ----- श--- आ---.
Ā--- a------ k------ k----------- a---------- ś------ ā----.
+
   
Јас барам златар. मी ए- ज---- – य- श--- आ--.
M- ē-- j----- – y- ś------ ā--.
+
Јас барам фото продавница. मी ए- छ-------- उ-------- द---- श--- आ--.
M- ē-- c--------- u------------ d----- ś------ ā--.
+
Јас барам слаткарница. मी ए- क---- द---- श--- आ--.
M- ē-- k----- d----- ś------ ā--.
+
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. मा-- ए- अ---- ख---- क----- व---- आ--.
M---- ē-- a------ k------ k------- v----- ā--.
+
Имено имам намера, да купам еден филм. मा-- ए- फ---- र-- ख---- क----- व---- आ--.
M---- ē-- p----- r--- k------ k------- v----- ā--.
+
Имено имам намера, да купам една торта. मा-- ए- क-- ख---- क----- व---- आ--.
M---- ē-- k--- k------ k------- v----- ā--.
+
   
Јас барам златар, за да купам прстен. मी ए- अ---- ख---- क--------- ज---- – य- श--- आ--.
M- ē-- a------ k------ k----------- j----- – y- ś------ ā--.
+
Јас барам фото продавница, за да купам филм. मी ए- फ---- र-- ख---- क--------- छ-------- उ-------- द---- श--- आ--.
M- ē-- p----- r--- k------ k----------- c--------- u------------ d----- ś------ ā--.
+
Јас барам слаткарница, за да купам торта. मी ए- क-- ख---- क--------- क---- द---- श--- आ--.
M- ē-- k--- k------ k----------- k----- d----- ś------ ā--.
+