македонски » марати   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

५५ [पंचावन्न]
55 [Pan̄cāvanna]

काम
kāma

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

५५ [पंचावन्न]
55 [Pan̄cāvanna]

काम
kāma

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Што сте по занает? आप- क-- क-- क---?
ā---- k--- k--- k-----?
Мојот сопруг е лекар по занает. मा-- प-- ड----- आ---.
M---- p--- ḍ------ ā----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. मी अ------ प--------- म----- क-- क---.
M- a-------- p--------- m------ k--- k-----.
   
Набргу ќе одиме во пензија. आम--- ल---- आ--- प----- घ---- आ---.
Ā--- l--------- ā---- p------ g------ ā----.
Но даноците се високи. पण क- ख-- ज---- आ---.
P--- k--- k---- j---- ā----.
И здравственото осигурување е високо. आण- आ----- व--- म--- आ--.
Ā-- ā----- v--- m----- ā--.
   
Што сакаш да бидеш? तु-- आ------- प--- क-- ब----- आ--?
T--- ā------- p---- k--- b------- ā--?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. मल- इ------- व------ आ--.
M--- i---------- v------ ā--.
Јас сакам да студирам на универзитетот. मल- म------------ ज--- उ--------- घ------ आ--.
M--- m-------------- j----- u---------- g------- ā--.
   
Јас сум практикант. मी प------------- आ--.
M- p------------- ā--.
Јас не заработувам многу. मी ज---- क---- न---.
M- j---- k------- n---.
Јас сум на пракса во странство. मी व------ प-------- घ-- आ--.
M- v------- p--------- g---- ā--.
   
Ова е мојот шеф. ते म--- स---- आ---.
T- m---- s----- ā----.
Јас имам љубезни колеги. मा-- स----- च----- आ---.
M---- s------- c------ ā----.
Напладне секогаш одиме во кантината. दु----- ज--- आ---- क--------- घ---.
D------- j----- ā--- k------------- g----.
   
Јас барам едно работно место. मी न---- श--- आ--.
M- n----- ś------ ā--.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. मी व----- ब------- आ--.
M- v--------- b--------- ā--.
Во оваа земја има премногу невработени. या द---- ख-- ज---- ल-- ब------- आ---.
Y- d----- k---- j---- l--- b--------- ā----.