македонски » марати   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ ६० [साठ]60 [Sāṭha]

+ बॅंकेतbĕṅkēta

60 [шеесет]

Во банка

-

६० [साठ]
60 [Sāṭha]

बॅंकेत
bĕṅkēta

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Би сакал / сакала да отворам една сметка. मल- ए- ख--- ख------ आ--.
m--- ē-- k---- k-------- ā--.
+
Еве го мојот пасош. हे म--- प------.
H- m---- p--------.
+
А ова е мојата адреса. आण- ह- म--- प----.
Ā-- h- m---- p----.
+
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. मल- म----- ख------ प--- ज-- क----- आ---.
M--- m----- k------- p---- j--- k------- ā----.
+
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. मल- म----- ख-------- प--- क------ आ---.
M--- m----- k--------- p---- k-------- ā----.
+
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. मल- म----- ख------- म----- घ------ आ--.
M--- m----- k------- m----- g------- ā--.
+
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. मल- प------ ध----- ज-- क--- र-- र---- घ------ आ--.
M--- p------ d-------- j--- k----- r---- r------ g------- ā--.
+
Колку се високи таксите? शु--- क--- आ---?
Ś---- k--- ā----?
+
Каде морам да потпишам? मी स-- क--- क----- आ--?
M- s--- k---- k------- ā--?
+
   
Очекувам уплата од Германија. मी ज-------- प--- ह-------- ह------- अ------ क-- आ--.
M- j---------- p---- h----------- h------ a----- k----- ā--.
+
Еве го бројот на мојата сметка. हा म--- ख--- क------ आ--.
H- m---- k---- k------- ā--.
+
Дали се пристигнати парите? पै-- आ--- क-?
P---- ā---- k-?
+
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. मल- प--- ब------ आ---.
M--- p---- b--------- ā----.
+
Ми требаат US – долари. (американски долари). मल- अ------ ड--- प------.
M--- a------ ḍ----- p-------.
+
Ве молам, дадете ми мали банкноти. कृ--- म-- ल--- र------- न--- द--- क-?
K------ m--- l----- r-------- n--- d--- k-?
+
   
Има ли овде банкомат? इथ- क--- ए---- आ-- क-?
I--- k---- ē------ ā-- k-?
+
Колкава сума може да се подигне? जा------ ज---- क--- र---- क--- श---?
J----- j---- k--- r------ k---- ś-----?
+
Која кредитна картичка може да се користи? को--- क------ क---- व---- श---?
K----- k------ k---- v----- ś-----?
+