македонски » марати   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

+ ९६ [शहाण्णव]96 [Śahāṇṇava]

+ उभयान्वयी अव्यय ३ubhayānvayī avyaya 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

९६ [शहाण्णव]
96 [Śahāṇṇava]

उभयान्वयी अव्यय ३
ubhayānvayī avyaya 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. घड------- ग-- व----- म- उ---. / उ---.
g--------- g----- v------- m- u-----. / U-----.
+
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. अभ---- क---- ल----- म- द---. / द---.
A------ k----- l------- m- d-----. / D-----.
+
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. ६० व------- / व------- ह---- म- क-- क--- ब-- क----.
60 V--------/ v-------- h----- m- k--- k----- b---- k-------.
+
   
Кога ќе се јавите? आप- क----- फ-- क----?
Ā---- k---- p---- k-------?
+
Штом имам еден момент време. मल- क----- व-- म-----.
M--- k--------- v--- m-------.
+
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. त्---- थ--- व-- म----- त- फ-- क----.
T---- t---- v--- m------- t- p---- k-------.
+
   
Колку долго ќе работите? आप- क-------- क-- क----?
Ā---- k------------ k--- k-------?
+
Јас ќе работам, се додека можам. मा-------- ह-------- म- क-- क----.
M----------- h----------- m- k--- k-------.
+
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. मा-- त----- च----- अ-------- म- क-- क----.
M---- t------ c------ a---------- m- k--- k-------.
+
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. तो क-- क--------- ब--------- प----- आ--.
T- k--- k------------- b------------ p------- ā--.
+
Таа чита весник, наместо да готви. ती स------- क--------- व-------- व--- आ--.
T- s--------- k------------- v---------- v----- ā--.
+
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. तो घ-- ज--------- द------- द------ ब--- आ--.
T- g---- j----------- d------ d------- b----- ā--.
+
   
Колку што знам, тој живее овде. मा---- म------------ त- इ-- र----.
M----- m------------ t- i--- r-----.
+
Колку што знам, неговата сопруга е болна. मा---- म------------ त----- प---- आ---- आ--.
M----- m------------ t---- p---- ā---- ā--.
+
Колку што знам, тој е невработен. मा---- म------------ त- ब------- आ--.
M----- m------------ t- b--------- ā--.
+
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. मी ज-- ज---- झ----- / झ----- न----- म- व----- आ-- अ---. / आ-- अ---.
M- j--- j---- j------- / j------- n------- m- v------- ā-- a----. / Ā-- a----.
+
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. मा-- ब- च----- न----- म- व----- आ-- अ---. / आ-- अ---.
M---- b--- c------ n------- m- v------- ā-- a----. / Ā-- a----.
+
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. मल- र---- म----- न---- न----- म- व----- आ-- अ--- / आ-- अ---.
M--- r---- m----- n---- n------- m- v------- ā-- a----/ ā-- a----.
+