‫שיחון‬

he ‫התמצאות‬   »   ta எங்கே?

‫41 [ארבעים ואחת]‬

‫התמצאות‬

‫התמצאות‬

41 [நாற்பத்தி ஒன்று]

41 [Nāṟpatti oṉṟu]

எங்கே?

[eṅkē?]

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫היכן נמצא מרכז המידע לתיירים?‬ சுற்றுலாப் பயண அலுவலகம் எங்கு இருக்கிறது? சுற்றுலாப் பயண அலுவலகம் எங்கு இருக்கிறது? 1
C-ṟ--lā- ---aṇ--a---al-ka--eṅku-----k-ṟa-u? Cuṟṟulāp payaṇa aluvalakam eṅku irukkiṟatu?
‫אפשר לקבל את מפת העיר?‬ உங்களிடம் நகர வரைபடம் இருக்கிறதா? உங்களிடம் நகர வரைபடம் இருக்கிறதா? 1
Uṅk-ḷi-am-----r---araip-ṭa- ir---i-a-ā? Uṅkaḷiṭam nakara varaipaṭam irukkiṟatā?
‫אפשר להזמין כאן חדר במלון?‬ இங்கு ஓர் அறை முன்பதிவு செய்ய முடியுமா? இங்கு ஓர் அறை முன்பதிவு செய்ய முடியுமா? 1
Iṅk--ōr -----m-ṉpat-v- -ey-- -uṭi----? Iṅku ōr aṟai muṉpativu ceyya muṭiyumā?
‫היכן נמצאת העיר העתיקה?‬ பழைய நகரம் எங்கு இருக்கிறது? பழைய நகரம் எங்கு இருக்கிறது? 1
P---i-- -ak---- eṅ-- -ru-ki--t-? Paḻaiya nakaram eṅku irukkiṟatu?
‫היכן נמצאת הקתדרלה?‬ கதீட்ரல் எங்கு இருக்கிறது? கதீட்ரல் எங்கு இருக்கிறது? 1
K-t--ra--e--u--ruk-i--tu? Katīṭral eṅku irukkiṟatu?
‫היכן נמצא המוזיאון?‬ அருங்காட்சியகம் எங்கு இருக்கிறது? அருங்காட்சியகம் எங்கு இருக்கிறது? 1
A--ṅ-ā-ciya-a- e----irukkiṟ-t-? Aruṅkāṭciyakam eṅku irukkiṟatu?
‫היכן ניתן לרכוש בולים?‬ தபால்தலை ஸ்டாம்ப் எங்கே வாங்க வேண்டும்? தபால்தலை ஸ்டாம்ப் எங்கே வாங்க வேண்டும்? 1
T------la--sṭām---ṅ-- v-ṅka--ē---m? Tapāltalai sṭāmp eṅkē vāṅka vēṇṭum?
‫היכן ניתן לקנות פרחים?‬ பூ எங்கே வாங்க வேண்டும்? பூ எங்கே வாங்க வேண்டும்? 1
P--e--ē v-ṅka---ṇ-um? Pū eṅkē vāṅka vēṇṭum?
‫איפה אפשר לקנות כרטיסי נסיעה?‬ டிக்கெட் எங்கே வாங்க வேண்டும்? டிக்கெட் எங்கே வாங்க வேண்டும்? 1
Ṭ-k--- eṅ-ē-v-ṅ----ēṇṭum? Ṭikkeṭ eṅkē vāṅka vēṇṭum?
‫היכן הנמל?‬ துறைமுகம் எங்கு இருக்கிறது? துறைமுகம் எங்கு இருக்கிறது? 1
Tuṟ-im-ka- eṅ-- i-ukki-at-? Tuṟaimukam eṅku irukkiṟatu?
‫היכן השוק?‬ மார்க்கெட் சந்தை எங்கு இருக்கிறது? மார்க்கெட் சந்தை எங்கு இருக்கிறது? 1
Mār-k-- c-nt-- -ṅ-u-irukk----u? Mārkkeṭ cantai eṅku irukkiṟatu?
‫היכן הארמון?‬ அரண்மனை எங்கு இருக்கிறது? அரண்மனை எங்கு இருக்கிறது? 1
A---maṉa- eṅku ir------t-? Araṇmaṉai eṅku irukkiṟatu?
‫מתי מתחיל הסיור?‬ சுற்றுலா எப்பொழுது ஆரம்பிக்கும்? சுற்றுலா எப்பொழுது ஆரம்பிக்கும்? 1
Cuṟ---ā-ep--ḻutu--ra-pi-k-m? Cuṟṟulā eppoḻutu ārampikkum?
‫מתי מסתיים הסיור?‬ சுற்றுலா எப்பொழுது முடியும்? சுற்றுலா எப்பொழுது முடியும்? 1
C--ṟ-lā----oḻu-u -uṭi-u-? Cuṟṟulā eppoḻutu muṭiyum?
‫כמה זמן אורך הסיור?‬ சுற்றுலா எவ்வளவு நாழிகை இருக்கும்? சுற்றுலா எவ்வளவு நாழிகை இருக்கும்? 1
C--ṟulā -vv--a---nāḻi----iru--u-? Cuṟṟulā evvaḷavu nāḻikai irukkum?
‫אני מחפש / ת מדריך דובר גרמנית.‬ எனக்கு ஜெர்மானிய மொழி பேசும் ஒரு சுற்றுலா வழிகாட்டி வேண்டும். எனக்கு ஜெர்மானிய மொழி பேசும் ஒரு சுற்றுலா வழிகாட்டி வேண்டும். 1
E-akk--je-māṉiy---o---p-cu- o---c--ṟul- vaḻ-kāṭ----ē--um. Eṉakku jermāṉiya moḻi pēcum oru cuṟṟulā vaḻikāṭṭi vēṇṭum.
‫אני מחפש / ת מדריך דובר איטלקית.‬ எனக்கு இத்தாலிய மொழி பேசும் ஒரு சுற்றுலா வழிகாட்டி வேண்டும். எனக்கு இத்தாலிய மொழி பேசும் ஒரு சுற்றுலா வழிகாட்டி வேண்டும். 1
E--k-u -tt-l-ya -oḻi ------oru -uṟṟ-lā---ḻ--ā-ṭi-v-ṇṭ-m. Eṉakku ittāliya moḻi pēcum oru cuṟṟulā vaḻikāṭṭi vēṇṭum.
‫אני מחפש / ת מדריך דובר צרפתית.‬ எனக்கு ஃப்ரெஞ்சு மொழி பேசும் ஒரு சுற்றுலா வழிகாட்டி வேண்டும். எனக்கு ஃப்ரெஞ்சு மொழி பேசும் ஒரு சுற்றுலா வழிகாட்டி வேண்டும். 1
Eṉ-k-u ḥ--e--u--o-----cum o----uṟ-u-ā ---ikā----vēṇṭu-. Eṉakku ḥpreñcu moḻi pēcum oru cuṟṟulā vaḻikāṭṭi vēṇṭum.

‫אנגלית, השפה העולמית‬

‫אנגלית היא השפה הכי מדוברת בעולם.‬ ‫עם זאת, מנדרינית, כלומר השפה הסינית הסטנדרטית, היא שפת האם של הכי הרבה אנשים בעולם.‬ ‫אנגלית היא שפת האם של ‘רק’ 350 מיליון איש.‬ ‫לאנגלית יש השפעה גדולה על הרבה שפות אחרות.‬ ‫חשיבותה עלתה מאוד מאז אמצע המאה ה-20.‬ ‫הסיבה לכך, בראש ובראשונה, היא שארצות הברית הפכה למעצמה.‬ ‫אנגלית היא השפה הזרה הראשונה בבתי הספר בהרבה מדינות.‬ ‫ארגונים בין-לאומיים משתמשים באנגלית כשפה הרשמית.‬ ‫בהרבה מדינות אנגלית היא גם השפה הרשמית או שפת התחבורה.‬ ‫יכול להיות שבקרוב שפות אחרות יקחו את התפקיד הזה.‬ ‫השפה האנגלית שייכת לשפות הגרמאניות המערביות.‬ ‫לכן היא מאוד דומה למשל לשפה הגרמנית.‬ ‫אך השפה השתנתה מאוד ב-1000 השנים האחרונות.‬ ‫מקודם הייתה האנגלית שפה עם הטיית פעלים.‬ ‫אך רוב הסיומות שהיו משמעותיות בדקדוק נעלמו.‬ ‫לכן השפה האנגלית נחשבת כיום כשפה מבודדת.‬ ‫המבנה הלשוני שלה דומה יותר לזה של השפה הסינית מאשר לזה של השפה הגרמנית.‬ ‫בעתיד תופשט השפה האנגלית יותר ויותר.‬ ‫הפעלים הלא רגילים כנראה ייעלמו.‬ ‫אנגלית היא שפה פשוטה יחסית לשפות הודו-אירופאיות אחרות.‬ ‫אך איות השפה האנגלית מאוד קשה.‬ ‫כי צורת האיות וצורת הביטוי מאוד שונות אחת מהשנייה.‬ ‫צורת הכתיב של השפה האנגלית לא השתנתה כבר מאות שנים.‬ ‫אך צורת ביטוי המילים השתנתה משמעותית.‬ ‫כתוצאה מכך אנחנו עדיין כותבים כפי שדיברו בשנת 1400.‬ ‫יש גם הרבה אי-סדירות בביטוי המילים.‬ ‫יש 6 צורות שונים לבטא את שילוב האותיות ough !‬ ‫תבדקו את עצמכם! - thorough, thought, through, rough, bough, cough .‬