‫שיחון‬

he ‫עונות השנה ומזג האוויר‬   »   ta பருவ காலமும் வானிலையும்

‫16 [שש עשרה]‬

‫עונות השנה ומזג האוויר‬

‫עונות השנה ומזג האוויר‬

16 [பதினாறு]

16 [Patiṉāṟu]

பருவ காலமும் வானிலையும்

[paruva kālamum vāṉilaiyum]

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫עונות השנה הן׃‬ இவைகள் பருவகாலங்கள். இவைகள் பருவகாலங்கள். 1
i--ik-ḷ-paru-----a--a-. ivaikaḷ paruvakālaṅkaḷ.
‫אביב, קיץ, ‬ வஸந்தகாலம்,கோடைக்காலம் வஸந்தகாலம்,கோடைக்காலம் 1
Va-anta--la-,-ō-a----lam Vasantakālam,kōṭaikkālam
‫סתיו וחורף.‬ இலை உதிர் காலம் மற்றும் குளிர்காலம். இலை உதிர் காலம் மற்றும் குளிர்காலம். 1
ilai u--r -āl-m m-ṟ-u---uḷ-r-----. ilai utir kālam maṟṟum kuḷirkālam.
‫הקיץ חם.‬ கோடைக்காலம் வெப்பமாக இருக்கும். கோடைக்காலம் வெப்பமாக இருக்கும். 1
Kōṭaik-ālam vepp----- -ru----. Kōṭaikkālam veppamāka irukkum.
‫בקיץ זורחת השמש.‬ கோடைக்காலத்தில் சூரியன் பிரகாசிக்கிறான். கோடைக்காலத்தில் சூரியன் பிரகாசிக்கிறான். 1
K-ṭ---kā--t-il-c-riy-ṉ ------cik-i---. Kōṭaikkālattil cūriyaṉ pirakācikkiṟāṉ.
‫בקיץ אנחנו אוהבים לטייל.‬ கோடைக்காலத்தில் நமக்கு நடக்கச் செல்லுதல் மிகவும் விருப்பம். கோடைக்காலத்தில் நமக்கு நடக்கச் செல்லுதல் மிகவும் விருப்பம். 1
K--a--k-la-t-l --mak---naṭ--k-c-c----t-l --k-v-m-----p-a-. Kōṭaikkālattil namakku naṭakkac cellutal mikavum viruppam.
‫החורף קר.‬ குளிர்காலம் குளிர்ச்சியாக இருக்கும். குளிர்காலம் குளிர்ச்சியாக இருக்கும். 1
K-ḷ--kāl-m---ḷ-r-ciy--a--r-kk-m. Kuḷirkālam kuḷircciyāka irukkum.
‫בחורף יורד שלג או גשם.‬ குளிர்காலத்தில் பனி அல்லது மழை பெய்யலாம். குளிர்காலத்தில் பனி அல்லது மழை பெய்யலாம். 1
Ku--r-āl-t--l -a-i----at- -aḻa- --------. Kuḷirkālattil paṉi allatu maḻai peyyalām.
‫בחורף אנחנו אוהבים להישאר בבית.‬ குளிர்காலத்தில் நமக்கு மனையில் தங்குவது விருப்பம். குளிர்காலத்தில் நமக்கு மனையில் தங்குவது விருப்பம். 1
Ku--r--la--il -a-a--u -a-ai----t-ṅ-uv--- viruppam. Kuḷirkālattil namakku maṉaiyil taṅkuvatu viruppam.
‫קר.‬ குளிராக இருக்கிறது. குளிராக இருக்கிறது. 1
Ku-i-ā---iru-----tu. Kuḷirāka irukkiṟatu.
‫יורד גשם.‬ மழை பெய்கிறது. மழை பெய்கிறது. 1
M-----pe-ki--tu. Maḻai peykiṟatu.
‫הרוח נושבת.‬ காற்று வீசி அடிக்கிறது. காற்று வீசி அடிக்கிறது. 1
Kā----v--i-----ki--t-. Kāṟṟu vīci aṭikkiṟatu.
‫עכשיו חם.‬ வெப்பமாக இருக்கிறது. வெப்பமாக இருக்கிறது. 1
V-ppam-k- -r--k--a-u. Veppamāka irukkiṟatu.
‫השמש זורחת.‬ வெய்யிலடிக்கிறது. வெய்யிலடிக்கிறது. 1
V---i-------ṟa-u. Veyyilaṭikkiṟatu.
‫עכשיו נעים.‬ வெப்பம் மிதமாக இருக்கிறது. வெப்பம் மிதமாக இருக்கிறது. 1
Vepp-- mi-a-āka---uk-----u. Veppam mitamāka irukkiṟatu.
‫מה מזג האוויר היום?‬ இன்று பருவநிலை எப்படி உள்ளது? இன்று பருவநிலை எப்படி உள்ளது? 1
Iṉ-u --ru-a-i--i ep-a-i uḷḷat-? Iṉṟu paruvanilai eppaṭi uḷḷatu?
‫היום קר.‬ இன்று குளிராக உள்ளது. இன்று குளிராக உள்ளது. 1
Iṉṟ-----irā-- uḷḷ-t-. Iṉṟu kuḷirāka uḷḷatu.
‫היום חם.‬ இன்று வெப்பமாக உள்ளது. இன்று வெப்பமாக உள்ளது. 1
Iṉ-u---ppam--a uḷ----. Iṉṟu veppamāka uḷḷatu.

‫למידה ורגשות‬

‫אנחנו שמחים כשאנחנו יכולים לדבר בשפה זרה.‬ ‫אנחנו גאים בעצמנו ובהתקדמות שלנו בלמידה.‬ ‫אבל אם אנחנו לא מצליחים, אנחנו עצובים או מאוכזבים.‬ ‫אז הרבה רגשות שונות קשורות ללמידה.‬ ‫אבל מחקרים חדשים מגיעים לתוצאות מעניינות.‬ ‫הם מראים שרגשות משחקות תפקיד חשוב גם בזמן הלמידה.‬ ‫כי לרגשות שלנו יש השפעה על הצלחתנו בלמידה.‬ ‫בשביל המוח שלנו, למידה היא תמיד משימה.‬ ‫ואת המשימה הזאת הוא רוצה לעשות.‬ ‫ההצלחה שלו במשימה קשורה ברגשות שלנו.‬ ‫אם אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים לעשות את המשימה אז אנחנו בטוחים בעצמנו.‬ ‫היציבות הרגישית עוזרת לנו בלמידה.‬ ‫חשיבה חיובית עוזרת ליכולות השכליות שלנו.‬ ‫למידת תחת לחץ עובדת לעומת זאת בצורה פחות טובה.‬ ‫ספק ודאגה מונעים מאיתנו הצלחה בלמידה.‬ ‫אנחנו לומדים בצורה גרועה במיוחד כשאנחנו מפחדים.‬ ‫אז לא יכול מוחנו לשמור תכנים בצורה טובה.‬ ‫אז זה חשוב שתהיה לנו תמיד מוטיבציה בזמן הלמידה.‬ ‫אז רגשות משפיעות על הלמידה.‬ ‫אבל גם הלמידה משפיעה על הרגשות שלנו!‬ ‫אזורי המוח שמעבדים עובדות, מעבדים גם רגשות.‬ ‫כך יכולה למידה לגרום לנו להיות מאושרים, ומי שמאושר יותר לומד גם טוב יותר!‬ ‫כמובן שהלמידה היא לא רק כיף, היא יכולה גם להיות מתישה.‬ ‫בגלל זה אנחנו צריכים לקבוע לעצמנו מטרות קטנות בכל פעם.‬ ‫כך אנחנו לא מעמיסים יותר מדי על המוח שלנו.‬ ‫וכך אנחנו מוודאים שאנחנו יכולים לעמוד בציפיות של עצמנו.‬ ‫אז הצלחתנו היא תגמול שממריץ אותנו מחדש.‬ ‫אז תלמד - ותחייך בזמן שאתה עושה את זה!‬