‫שיחון‬

he ‫בחנות הכולבו‬   »   ta பல் அங்காடியில்

‫52 [חמישים ושתיים]‬

‫בחנות הכולבו‬

‫בחנות הכולבו‬

52 [ஐம்பத்தி இரண்டு]

52 [Aimpatti iraṇṭu]

பல் அங்காடியில்

[pal aṅkāṭiyil]

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫נלך לקניון?‬ நாம் பல்அங்காடிக்குச் செல்வோமா? நாம் பல்அங்காடிக்குச் செல்வோமா? 1
n-- ------āṭik--c-c---ō--? nām palaṅkāṭikkuc celvōmā?
‫אני צריך / ה לעשות קניות.‬ எனக்கு பொருட்கள் வாங்க வேண்டும். எனக்கு பொருட்கள் வாங்க வேண்டும். 1
Eṉa------ru-k-ḷ--ā------ṇ-u-. Eṉakku poruṭkaḷ vāṅka vēṇṭum.
‫אני רוצה לקנות הרבה דברים.‬ எனக்கு நிறைய பொருட்கள் வாங்க வேண்டும். எனக்கு நிறைய பொருட்கள் வாங்க வேண்டும். 1
E-akku ni-ai----o--ṭk-ḷ -ā-k--vē-ṭ--. Eṉakku niṟaiya poruṭkaḷ vāṅka vēṇṭum.
‫היכן נמצאים צרכי המשרד?‬ அலுவலகப் பொருட்கள் எங்கு உள்ளன? அலுவலகப் பொருட்கள் எங்கு உள்ளன? 1
A-u-al-ka--p--uṭk-- -ṅ---u-ḷa-a? Aluvalakap poruṭkaḷ eṅku uḷḷaṉa?
‫אני צריך / ה מעטפות ונייר מכתבים.‬ எனக்கு உறைகளும் எழுது பொருட்களும் வேண்டும். எனக்கு உறைகளும் எழுது பொருட்களும் வேண்டும். 1
Eṉa--u-u---kaḷ-- ----- -o--ṭ-a--m v-ṇ-u-. Eṉakku uṟaikaḷum eḻutu poruṭkaḷum vēṇṭum.
‫אני צריך / ה עטים ומרקרים.‬ எனக்கு எழுதும் பேனாவும் மார்க்கர் பேனாவும் வேண்டும். எனக்கு எழுதும் பேனாவும் மார்க்கர் பேனாவும் வேண்டும். 1
Eṉakku-e-u-u---ēṉ-v-- mā-kka--p-ṉ--u--vēṇṭu-. Eṉakku eḻutum pēṉāvum mārkkar pēṉāvum vēṇṭum.
‫היכן נמצאים הרהיטים?‬ ஃபர்னிசர் எங்கு இருக்கின்றன? ஃபர்னிசர் எங்கு இருக்கின்றன? 1
Ḥ-a---c-r -ṅku-i-uk----a-a? Ḥparṉicar eṅku irukkiṉṟaṉa?
‫אני צריך / ה ארון ושידה.‬ எனக்கு ஓர் அலமாரியும் ஓர் அடுக்குப் பெட்டியும் வேண்டும். எனக்கு ஓர் அலமாரியும் ஓர் அடுக்குப் பெட்டியும் வேண்டும். 1
Eṉa-k--ōr ---m-ri----ō---ṭuk--- pe-----------um. Eṉakku ōr alamāriyum ōr aṭukkup peṭṭiyum vēṇṭum.
‫אני צריך / ה שולחן כתיבה וכוננית.‬ எனக்கு ஓர் எழுது மேஜையும் ஒரு புத்தக அலமாரியும் வேண்டும். எனக்கு ஓர் எழுது மேஜையும் ஒரு புத்தக அலமாரியும் வேண்டும். 1
E----- -r ------m----yu- oru------ka -lam-r--u- v---um. Eṉakku ōr eḻutu mējaiyum oru puttaka alamāriyum vēṇṭum.
‫היכן נמצאים הצעצועים?‬ விளையாட்டுப் பொருட்கள் எங்கு இருக்கின்றன? விளையாட்டுப் பொருட்கள் எங்கு இருக்கின்றன? 1
V-ḷai--ṭṭ-- p----ka----k--i-ukkiṉ-aṉ-? Viḷaiyāṭṭup poruṭkaḷ eṅku irukkiṉṟaṉa?
‫אני צריך / ה בובה ודובי.‬ எனக்கு ஒரு பொம்மையும் டெட்டி கரடியும் வேண்டும். எனக்கு ஒரு பொம்மையும் டெட்டி கரடியும் வேண்டும். 1
E-a-ku --u-po---ai--m--e----karaṭiyu--v----m. Eṉakku oru pom'maiyum ṭeṭṭi karaṭiyum vēṇṭum.
‫אני צריך / ה כדורגל ושחמט.‬ எனக்கு ஒரு கால்பந்தும் சதுரங்கப்பலகையும் வேண்டும். எனக்கு ஒரு கால்பந்தும் சதுரங்கப்பலகையும் வேண்டும். 1
Eṉa-ku or------a-tu--c----a-k---a--k-iyum-vēṇ-u-. Eṉakku oru kālpantum caturaṅkappalakaiyum vēṇṭum.
‫היכן נמצאים כלי העבודה?‬ கருவிகள் எங்கு இருக்கின்றன? கருவிகள் எங்கு இருக்கின்றன? 1
Ka-u-ik-ḷ-eṅk- ---k--ṉṟa--? Karuvikaḷ eṅku irukkiṉṟaṉa?
‫אני צריך / ה פטיש וצבת.‬ எனக்கு ஒரு சுத்தியலும் இடுக்கியும் வேண்டும். எனக்கு ஒரு சுத்தியலும் இடுக்கியும் வேண்டும். 1
E-a-----r- -u---ya-um-iṭu-k--u- v--ṭ-m. Eṉakku oru cuttiyalum iṭukkiyum vēṇṭum.
‫אני צריך / ה מקדחה ומברג.‬ எனக்கு ஒரு துளையிடு கருவியும் திருப்புளியும் வேண்டும். எனக்கு ஒரு துளையிடு கருவியும் திருப்புளியும் வேண்டும். 1
E----u-oru ---ai--ṭ--k-ru-i-um t--u-p-ḷ---m vē--u-. Eṉakku oru tuḷaiyiṭu karuviyum tiruppuḷiyum vēṇṭum.
‫היכן נמצאים התכשיטים?‬ நகைப்பகுதி எங்கு இருக்கிறது? நகைப்பகுதி எங்கு இருக்கிறது? 1
Na-aip-ak--- eṅk- i--k-iṟat-? Nakaippakuti eṅku irukkiṟatu?
‫אני צריך / ה שרשרת וצמיד.‬ எனக்கு ஒரு சங்கிலியும் கைக்காப்பும்/ ப்ரேஸ்லெட்டும் வேண்டும். எனக்கு ஒரு சங்கிலியும் கைக்காப்பும்/ ப்ரேஸ்லெட்டும் வேண்டும். 1
E-a----or- ---k--iy-- -a--kā--u-/-p---leṭ-u- vē--u-. Eṉakku oru caṅkiliyum kaikkāppum/ prēsleṭṭum vēṇṭum.
‫אני צריך / ה טבעת ועגילים.‬ எனக்கு ஒரு மோதிரமும் காதணிகளும் வேண்டும். எனக்கு ஒரு மோதிரமும் காதணிகளும் வேண்டும். 1
Eṉ--ku-o-u -ōti---u--kā--ṇ-kaḷu--v--ṭ-m. Eṉakku oru mōtiramum kātaṇikaḷum vēṇṭum.

‫נשים מוכשרות יותר בשפות מגברים!‬

‫נשים הן אינטלגנטיות בדיוק כמו גברים.‬ ‫בממוצע יש לשני המינים מכסה דומה של אינטלגנציה.‬ ‫אך למינים יש כישורים שונים.‬ ‫גברים למשל, יכולים לחשוב בצורה טובה יותר בשלושה מימדים.‬ ‫גם הם פותרים בעיות מתמטיות בצורה טובה יותר.‬ ‫מצד שני, יש לנשים יכולת זכרון טובה יותר.‬ ‫והן שולטות בשפות בצורה טובה יותר.‬ ‫נשים טועות פחות בדקדוק ובאיות.‬ ‫יש להן גם אוצר מילים גדול יותר והן קוראות בצורה זורמת יותר.‬ ‫ולכן הן מגיעות לתוצאות טובות יותר במבחני שפה.‬ ‫הסיבה ליתרון הזה של נשים נמצאת במוח.‬ ‫המוח הגברי והמוח הנשי בנויים בצורה אחרת.‬ ‫הצד השמאלי של המוח אחראי לשפות.‬ ‫אזור זה שולט על תהליכים הקשורים לשפה.‬ ‫בכל זאת משתמשות הנשים בשני חצאי המוח לעיבוד שפה.‬ ‫בנוסף על כך, שני חצאי המוח אצלן יכולים לתקשר בצורה טובה יותר.‬ ‫אז המוח הנשי פעיל יותר בעיבוד דיבור.‬ ‫כך יכולות נשים לעבד שפות בצורה דומה יותר.‬ ‫לא ברור למה המוחות כל כך שונים.‬ ‫יש חוקרים שטוענים שהסיבה נחה בביולוגיה השונה.‬ ‫גנים זכריים ונקביים משפיעים על התפתחות המוח.‬ ‫הורמונים גם משפיעים על ההבדלים בין נשים לגברים.‬ ‫אחרים אומרים שהחינוך שלנו משפיע על ההתפתחות שלנו.‬ ‫כי לתינוקות ממין נקבה מקריאים יותר ומדברים יותר.‬ ‫אך בנים קטנים מקבלים כלי משחק יותר טכניים.‬ ‫אז ייתכן שהסביבה מעצבת את המוח שלנו.‬ ‫מצד שני, יש הבדלים דומים בכל העולם.‬ ‫ובכל תרבות מגדלים ילדים אחרת...‬