‫שיחון‬

he ‫במסעדה 2‬   »   ta உணவகத்தில் 2

‫30 [שלושים]‬

‫במסעדה 2‬

‫במסעדה 2‬

30 [முப்பது]

30 [Muppatu]

உணவகத்தில் 2

[uṇavakattil 2]

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫מיץ תפוחים, בבקשה.‬ தயவிட்டு ஓர் ஆப்பிள் ஜூஸ் கொடுங்கள். தயவிட்டு ஓர் ஆப்பிள் ஜூஸ் கொடுங்கள். 1
t---viṭ----r-āpp-ḷ-j---k-ṭ-ṅ-a-. tayaviṭṭu ōr āppiḷ jūs koṭuṅkaḷ.
‫לימונדה, בבקשה.‬ தயவிட்டு ஒரு லெமன் ஜூஸ் கொடுங்கள். தயவிட்டு ஒரு லெமன் ஜூஸ் கொடுங்கள். 1
Tayav-ṭṭ- -ru-lem-ṉ j--------ka-. Tayaviṭṭu oru lemaṉ jūs koṭuṅkaḷ.
‫מיץ עגבניות, בבקשה.‬ தயவிட்டு ஒரு தக்காளிப்பழ ஜூஸ் கொடுங்கள். தயவிட்டு ஒரு தக்காளிப்பழ ஜூஸ் கொடுங்கள். 1
Ta-avi-ṭu-o-----k--ḷi-paḻ- -ū------ṅ-a-. Tayaviṭṭu oru takkāḷippaḻa jūs koṭuṅkaḷ.
‫אפשר לקבל כוס יין אדום בבקשה?‬ எனக்கு ஒரு கிளாஸ் சிகப்பு வைன் வேண்டும். எனக்கு ஒரு கிளாஸ் சிகப்பு வைன் வேண்டும். 1
Eṉakku-o-- ki-ā- -ikappu va-ṉ---ṇ---. Eṉakku oru kiḷās cikappu vaiṉ vēṇṭum.
‫אפשר לקבל כוס יין לבן בבקשה?‬ எனக்கு ஒரு கிளாஸ் வெள்ளை வைன் வேண்டும். எனக்கு ஒரு கிளாஸ் வெள்ளை வைன் வேண்டும். 1
Eṉ-k-- ----kiḷā---e---- v--ṉ vēṇṭ-m. Eṉakku oru kiḷās veḷḷai vaiṉ vēṇṭum.
‫אפשר לקבל בקבוק שמפניה בבקשה?‬ எனக்கு ஒரு பாட்டில் ஷாம்பேன் வேண்டும். எனக்கு ஒரு பாட்டில் ஷாம்பேன் வேண்டும். 1
Eṉakk- or--pā--i- -ā-pēṉ-----u-. Eṉakku oru pāṭṭil ṣāmpēṉ vēṇṭum.
‫את / ה אוהב / ת דגים?‬ உங்களுக்கு மீன் பிடிக்குமா? உங்களுக்கு மீன் பிடிக்குமா? 1
U-kaḷuk-- m-ṉ -iṭ--k---? Uṅkaḷukku mīṉ piṭikkumā?
‫את / ה אוהב / ת בשר בקר?‬ உங்களுக்கு மாட்டிறைச்சி பிடிக்குமா? உங்களுக்கு மாட்டிறைச்சி பிடிக்குமா? 1
Uṅk-ḷukk--mā-ṭ-ṟ-i-ci p--i----ā? Uṅkaḷukku māṭṭiṟaicci piṭikkumā?
‫את / ה אוהב / ת בשר חזיר?‬ உங்களுக்கு பன்றி இறைச்சி பிடிக்குமா? உங்களுக்கு பன்றி இறைச்சி பிடிக்குமா? 1
U--aḷuk-u-pa----iṟai--- p-ṭ-kk--ā? Uṅkaḷukku paṉṟi iṟaicci piṭikkumā?
‫אני מבקש משהו בלי בשר.‬ எனக்கு இறைச்சி இல்லாமல் உணவு வேண்டும். எனக்கு இறைச்சி இல்லாமல் உணவு வேண்டும். 1
Eṉ-k-- i-ai--i -llām-----a-u vēṇ-u-. Eṉakku iṟaicci illāmal uṇavu vēṇṭum.
‫אני מבקש מנה צמחונית.‬ எனக்கு காய்கறி கலவை வேண்டும். எனக்கு காய்கறி கலவை வேண்டும். 1
E-a-k--kā-ka-i-k--a------ṇ--m. Eṉakku kāykaṟi kalavai vēṇṭum.
‫אני מבקש מנה שתגיע מהר.‬ அதிக சமயம் எடுக்காமல் இருக்கும் ஏதாவது வேண்டும். அதிக சமயம் எடுக்காமல் இருக்கும் ஏதாவது வேண்டும். 1
At-ka-c-mayam ---k-ām-- i-----m ---va-u ----u-. Atika camayam eṭukkāmal irukkum ētāvatu vēṇṭum.
‫תרצה / י אורז לתוספת?‬ அது உங்களுக்கு சாதத்துடன் வேண்டுமா? அது உங்களுக்கு சாதத்துடன் வேண்டுமா? 1
Atu -ṅ-aḷ---u-cā-a--uṭ-ṉ-vē-ṭ---? Atu uṅkaḷukku cātattuṭaṉ vēṇṭumā?
‫תרצה / י אטריות לתוספת?‬ அது உங்களுக்கு நூடில்ஸுடன் வேண்டுமா? அது உங்களுக்கு நூடில்ஸுடன் வேண்டுமா? 1
A----ṅk---k-- -ū-ilsuṭaṉ--ē--umā? Atu uṅkaḷukku nūṭilsuṭaṉ vēṇṭumā?
‫תרצה / י את זה עם תפוחי אדמה?‬ அது உங்களுக்கு உருளைக்கிழங்குடன் வேண்டுமா? அது உங்களுக்கு உருளைக்கிழங்குடன் வேண்டுமா? 1
Atu --k--uk-- u--ḷaikk--a-k--aṉ---ṇṭ---? Atu uṅkaḷukku uruḷaikkiḻaṅkuṭaṉ vēṇṭumā?
‫זה לא טעים לי.‬ அதன் சுவை நன்றாக இல்லை. அதன் சுவை நன்றாக இல்லை. 1
Ata- c--ai n-----a -l-a-. Ataṉ cuvai naṉṟāka illai.
‫האוכל קר.‬ சாப்பாடு ஆறி/ குளிர்ந்து இருக்கிறது. சாப்பாடு ஆறி/ குளிர்ந்து இருக்கிறது. 1
Cā----u -ṟi- k-ḷ--ntu i-ukki-a--. Cāppāṭu āṟi/ kuḷirntu irukkiṟatu.
‫לא הזמנתי את זה.‬ நான் இந்த உணவுக்கு ஆர்டர் செய்யவில்லை. நான் இந்த உணவுக்கு ஆர்டர் செய்யவில்லை. 1
N----nta -ṇa-uk-- -r-ar--ey--v--lai. Nāṉ inta uṇavukku ārṭar ceyyavillai.

‫שפה ופרסום‬

‫פרסום היא צורה מיוחדת של תקשורת.‬ ‫המטרה שלה היא ליצור קשר בין המייצרים ללקוחות.‬ ‫כמו לכל סוג של תקשורת, גם לתקשורת הזו יש היסטוריה ארוכה.‬ ‫גם בעת העתיקה עשו פרסומות למסבאות ולפוליטיקאים.‬ ‫שפת הפרסום משתמשת באלמנטים רטוריים מיוחדים.‬ ‫יש לה מטרה, אז היא תקשורת מתוכננת.‬ ‫אנחנו צריכים לשים לב, צריכים לעורר את העניין שלנו.‬ ‫אבל מעל לכל צריך שיהיה לנו חשק ללכת ולקנות את המוצר.‬ ‫כך ששפת הפרסום היא לרוב מאוד פשוטה.‬ ‫היא משתמשת רק במעט מילים וססמאות.‬ ‫על-ידי-זה אנו אמורים לזכור את המידע בצורה טובה.‬ ‫לעתים קרובות היא משתמשת בסוגי מילים מסויימים כמו שמות תואר וערכי הפלגה.‬ ‫היא מתארת את היתרונות הרבים של המוצר.‬ ‫ולכן שפת הפרסום היא לרוב מאוד חיובית.‬ ‫מה שמעניין הוא ששפת הפרסום תמיד מושפעת מהתרבות.‬ ‫זאת אומרת, שפת הפרסום מגלה לנו הרבה על החברות.‬ ‫בהרבה מדינות שולטים היום ביטויים כגון יופי ונעורים.‬ ‫גם במילים ‘עתיד’ ו-‘ביטחון’ משתמשים הרבה.‬ ‫במיוחד בחברות מערביות אוהבים להשתמש בשפה האנגלית.‬ ‫אנגלית נחשבת לשפה עולמית ומודרנית.‬ ‫כך שהיא מאוד מתאימה למוצרים טכנולוגיים.‬ ‫יסודות מהשפות הרומאניות מסמלים פינוק ותשוקה.‬ ‫אז משתמשים בהם הרבה לפרסום אוכל ומוצרי קוסמטיקה.‬ ‫מי שמשתמש בדיאלקט רוצה להדגיש ערכים כמו בית ומסורת.‬ ‫שמות של מוצרים הם לעתים קרובות ניאולוגיזמים, זאת אומרת מילים חדשות.‬ ‫לרובם אין משמעות, יש להם אבל צליל ערב לאוזן.‬ ‫אך יש כמה שמות מוצרים שעושים קריירות!‬ ‫שם השואב אבק אפילו הפך לפועל - to hoover !‬